Alman turistler tatilde daha fazla harcamaya hazır

Alman turistler tatilde daha fazla harcamaya hazır

Diğer ülkelerde olduğu gibi Almanya'da da halk enflasyona rağmen 2023'de daha fazla tatile çıkmak ve daha fazla harcamak istiyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Danışmanlık şirketi Alix Partners tarafından yakın zamanda altı ülkede ( İsviçre, İsveç, Birleşik Krallık, ABD, Suudi Arabistan, Almanya) yapılan araştırmaya göre, tüketiciler 2023 yılında tatile bir önceki yıla göre daha fazla para harcamaya bile hazır.

Harcama planları seyahat sektörü için iyi görünüyor

Araştırmanın Almanya ayağıyla ilgili olarak "Almanlar 2022 yılının sonlarına daralan bütçeler nedeniyle her yerde tasarruf yapma eğilimindeyken, yeni yılla birlikte harcama planları, en azından seyahat sektörü için, daha iyimser görünüyor." ifadeleri kullanılan raporda şu noktaların altı çiziliyor:

*Almanların yarıya yakını tatil harcamasını geçen yılki seviyede tutmayı planlıyor. Yüzde 12'lik kesim tatil harcamasında kesintiye gideceğini, yüzde 22'lik kesim ise artışa gideceğini, yüzde 13'lük kesim ise büyük oranda artışa gideceğini ifade ediyor.

*Benzer veriler İsviçre, İsveç ve Birleşik Krallık için de geçerli. ABD ve Suudi Arabistan'da ise kesenin ağzının daha da açıldığı görülüyor. Araştırmaya göre ülkelerde seyahat harcamaları yüzde 10-30 arasında artacak.

*Almanlar fiyatlar daha fazla artsa dahi tatil planından vazgeçmek istemiyor. Buna göre, Alman katılımcıların yüzde 56'sı 'fiyatlar yükselse dahi tatil planımdan vazgeçmem' derken, yüzde 32'si 2022'deki harcama seviyesini korumaya çalışacağını, yüzde 7'si daha ucuz tatillere yöneleceğini ve yüzde 5'i de seyahat etmekten vazgeçeceğini söylüyor.

*Diğer ülkelerde olduğu gibi, Almanya'da da halk 2023 yılında daha fazla seyahat etmek istiyor. Araştırmaya göre Almanların yüzde 83'ü yurt dışı gezisi planlıyor. Yüzde 10'luk kesim ise henüz yurt dışı seyahati konusunda karar vermedi.

*Yurt dışı seyahati planlayanların oranı İsviçre'de yüzde 84, İsveç'de yüzde 89 ve BirleşİK Krallık'ta yüzde 89 olarak ölçüldü.

*Araştırmaya katılanların çoğunluğu 2023 yılında birden fazla yurt dışı seyahati planlıyor. Destinasyon neresi olursa olsun konaklamada favori yerler yüzde 38 ile villa ve dağ evleri, yüzde 35 ile oteller ve yüzde 14 ile aile ve arkadaş yanı olarak öne çıkıyor.



Bu Haber 16.03.2023 - 09:38:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.