Alman turistler iki konuda endişeli

Alman turistler iki konuda endişeli
Alman turistin 2021 sezonunda seyahat etmek istediği, ancak seyahatin güvenli olup olmayacağından ve tatilin ne kadar mal olacağından endişe ettiği belirlendi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

BAT tarafından yapılan araştırmaya göre, Alman turistler 2021 sezonunda seyahat etmek istiyor. Ancak endişeli oldukları iki konu var: güvenli seyahat ve tatil maliyeti.

Son 30 yılın en düşük oranı

2020 yılında pandeminin tatilini kendi ülkesinde geçirmeye ya da hiç tatile gitmemeye zorladığı Alman turistler, 2021 yılında seyahat etmek istemesine karşın endişeleri de var.

3 bin kişinin katıldığı araştırmaya göre, 2020 yılında Almanların yalnızca yüzde 37'si beş günlük bir tatile çıkabildi. Bu oran, son 30 yılın en düşük oranı.

Güvenlik her şeyin önünde geliyor

Yapılan araştırmaya katılan Almanların ezici çoğunluğu için seyahatte güvenlik ön planda. Katılımcıların 4'te 3'ü 'seyahatte güvenliğin' kritik önemde olduğunu ve şu aşamada kendini güvende hissetmediğini belirtiyor.

5 günlük kısa mesafe tatiller

Araştırmaya göre Almanların yarısı kısıtlamalar kalktıktan sonra en azından 5 günlük bir kısa mesafe tatil yapmak yapmıyor. Yüzde 25'lik kesim önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeleri beklerken, yüzde 23'ü ise hiç tatile çıkmayacağını beyan etti.

Tatil maliyetinin yüksek olmasından endişe ediyorlar

Ancak Alman tatilcilerin endişeli bir diğer konu ise tatil maliyeti. Katılımcıların yüzde 77'si bu yıl tatil maliyetinin daha yüksek olmasından endişe ediyor. İnsanların 5 günlük kısa mesafeli tatil planlamasının nedeninin de maliyet endişesi olduğu ifade ediliyor.

Almanya’da turizm 1970’lere döndü

Destinasyonlar açısınan bakıldığında ise Almanya'da 2020'nin net kazananı Almanya olarak görülüyor. 2019 yılında yüzde 34 olan 'kendi ülkesinde tatile çıkma' oranı 2020 yılında yüzde 56'ya yükseldi. Araştırmada, bu oranın Almanya'da 1970'teki seviye olduğunun altı çizildi.



Bu Haber 13.02.2021 - 11:35:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.