Alman turist ucuz tatil peşinde: Yüzde 72’si fiyata bakıyor

Alman turist ucuz tatil peşinde: Yüzde 72’si fiyata bakıyor

Otel Ticaret Platformu Siteminder'ın hazırladığı "Değişen Gezi Raporu 2023"e göre, enflasyona ve yükselen fiyatlara rağmen Almanların tatilden vazgeçmeye niyeti yok. Ancak Almanlar giderek fiyata daha duyarlı hale geliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Yapılan araştırmalara göew Alman seyahatçilerin enflasyona ve artan fiyatlara rağmen Almanlar 2024 yılında da seyahatten vazgeçmeyecek. Buna karşın, Almanlar daha fazla 'fiyata duyarlı' hale geldi.

Araştırmaya göre Almanların yalnızca yüzde 28'i konaklama tercihinde fiyatların yüksek olmasının rol oynamadığını söylüyor. Öte yandan, tasarruf edebilmek amacıyla giderek daha fazla sayıda Alman paket tura yöneliyor. Halihazırda Almanların yüzde 15'i şu anda ucuz oda tekliflerinin peşinde koşarken, wellness ve havalimanı servisi gibi ek hizmetleri kullananların oranı yüzde 77'den yüzde 73'e düştü.

Almanya'da yurt dışı tatili yeniden popüler hale geldi

Almanların yurt dışı tatili isteğinde keskin bir artış yaşandı. Son bir yılda tatilini yurt dışında geçirmek isteyenlerin oranı yüzde 32'den yüzde 55'e yükseldi.

Siteminder Almanya, Avusturya, İsviçre ve EMEA Bölge Başkanı Clemens Fisch "Geçen seyahat yılının aksine Almanlar seyahat maliyetlerini düşürmenin yollarını ararken bile yurt dışı seyahatlere daha fazla odaklanmış durumda." dedi. 

Seyahat etmeye devam edecekler

Araştırmanın bir diğer sonucu ise Almanların mevcut seyahat alışkanlıklarını ya koruyacağı ya da artıracağını göstermesi. Buna göre, Almanların yüzde 90'ı ya şu anki kadar ya da daha fazla seyahat edecek. Bu oran dünya genelinde yüzde 57. Yüzde 90'ın yüzde 37'si, şu ankinden daha fazla seyahat edeceğini belirtiyor.

Seyahat tutumu söz konusu olduğunda ise Almanların yüzde 44'ünün partneri ile seyahat etmek istediği görülüyor. Aile ve akrabalar ile seyahatler ise yüzde 25.

Sıra konaklamaya geldiğinde katılımcıların yüzde 51'i otelde çok fazla vakit geçirmek istediğini söylüyor. Yüzde 52'si ise daha fazla vakit alsa bile check-in işlemini otel görevlileri ile yapmak istiyor.

Alman turist otellerden ne bekliyor?

Çalışma aynı zamanda Alman turistlerin otellerden ne beklediğine de ışık tutuyor. Buna göre, yüzde 24'lük kesim 'harika bir deneyim' beklerken, yüzde 22'lik kesim aile ve arkadaşlar için yeterince yer olmasına önem veriyor. İş ve tatili birleştirme tutumu düşmeye devam ediyor. Geçen yıl yüzde 29 olan 'hibrit tatil' tercihi bu yıl yüzde 21'e geriledi.



Bu Haber 06.10.2023 - 09:46:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.