Alman turist bu yıl hem plansız hem esnek

Alman turist bu yıl hem plansız hem esnek

Yapılan bir araştırma, Alman turistlerin tatil konusunda hem plansız hem de esnek olduğunu ortaya koydu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yüzde 35’inin kafasında bir destinasyon yok

Skyscanner ve One Poll'un Nisan ayında 1000 Almanla yaptığı araştırmaya göre, Almanların yüzde 35'i seyahati planlarken kafasında 'belli bir destinasyon' olmadığını belirtti. Katılımcıların yüzde 42'si ise, nereye ne zaman seyahat edeceği konusunda esnek olduğunu bildirdi.

Skyscanner'ın Almanya'daki kullanıcılarının çoğu, belirli bir seyahat noktası aramak etmek yerine "alle orte" (Her yerde) yazarak arama yaptı. Bu şekilde Almanların daha uygun fiyatlı seçenekleri görebildiği ifade edildi.

Yüzde 51 “fiyat” diyor

Araştırmaya göre Almanlar bir sonraki tatil için tüm seçenekleri göz önünde bulundurmayı arzu ediyor. Bunların yüzde 51'i, tatilde en önemli faktörlerden birinin fiyat olduğunu düşünüyor. Öte yandan, pandemi nedeniyle seyahat sektöründe yer eden esnek iptal koşulları da tercihte önemli bir rol oynuyor.

İzmir 83 sıra birden yükseldi

Araştırmada dikkat çeken bir veri daha paylaşıldı. O da bazı destinasyonların 2019'a nazaran oldukça popüler hale gelmesi. Buna göre, Mexico City 98 sıra yükselerek 125. sıradan 27. sıraya, İzmit 83 sıra yükselerek 92. sıradan 9. sıraya, Zagreb 80 sıra yükselerek 160. sıradan 80. sıraya, Rodos 73 sıra yükselerek 145. sıradan 72. sıraya ve Baf 70 sıra yükselerek 14. sıradan 70. sıraya yerleşti.

Yüzde 88 yurt dışına tatile gidebilme konusunda umutlu

Araştırmaya katılan Almanların yüzde 61'i, uluslararası seyahate çıkmanın kendileri için pandemi öncesine kıyasla daha önemli hale geldiğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 88'i, 2022 yılında tatile çıkabilme konusunda daha umutlu olduğunu kaydetti.



Bu Haber 13.05.2022 - 09:28:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.