''Alman turist bu riski göze almak istemeyecektir''

''Alman turist bu riski göze almak istemeyecektir''
Türkiye’den Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir’i seyahat kısıtlamasının dışına çıkaran Almanya, Türkiye’ye ve Türkiye’ye gelen turistlere birtakım yükümlülükler getirdi. İki ülke arasında yapılan mutabakatın işleri daha da zorlaştırabileceği belirtiliyor.


Türkiye’nin 4 turizm şehrine dönük seyahat kısıtlamasını kaldıran Almanya, Türkiye’den dönen tüm yolculara negatif test zorunluluğu getirdi. İki ülke arasında yapılan mutabakata göre, konuyla ilgili sorumluluk Türkiye’de olacak. Türkiye, elinde negatif Covid-19 testi bulunmayan yolcuları uçağa bindirmeyecek. Diğer yandan, test sonucu pozitif çıkan yolcular Türkiye’de karantinaya ya da tedavi altına alınacak.

Kapsamlı turizm ve hijyen koşullarına harfi harfine uyulması koşuluyla

Alman Dışişleri Bakanlığı sayfasında, ‘’Türkiye’ye zorunlu olmayan turistik amaçlı seyahatler konusunda uyarı sürüyor" ifadesine yer verilmekle birlikte, Ege bölgesinde Aydın, İzmir ve Muğla’ya, Akdeniz bölgesinde ise Antalya’ya seyahatlere istisna getirildiği duyuruldu. Bakanlık turizm bölgeleri için bu istisnanın, "Türk hükümetinin kapsamlı turizm ve hijyen konseptine harfi harfine uyulması koşuluyla" kaldırıldığının altını çizdi.

Çok da olumlu değil

Getirilen şartlarla ilgili DW Türkçe’ye değerlendirme yapan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu üyesi Bahattin Kaya "Bu aslında bu bölgelere seyahat edecek turistlerin karantinada kalmak zorunda olmaları halinde Almanya'daki iş yerleri ile sorun yaşamayacakları, sigortaların da sağlık masraflarını ödeyeceği anlamına geliyor. Ama tabii Türkiye’de test ve karantina zorunluluğu getirilmesi çok da olumlu değil" diye konuştu.

Alman turistler bu riski göze almak istemeyecektir

Türkiye’de test ve karantina zorunluluğunun, Alman turistlerin Türkiye’de tatil yapmaktan caymalarına yol açabileceğini belirten Bahattin Kaya, "Son düzenlemeye göre Türkiye’de yapılan test pozitif çıkması halinde, turistler iki hafta daha Türkiye’de kalmak zorunda. Oysa test Almanya’ya dönüşte yapılsa, pozitif çıkması durumunda turistler evlerinde karantinaya girebilecekler. Türkiye’de kalınması zorunluluğu büyük bir sıkıntı yaratabilir. Turistler hem zaman hem oluşacak ek maliyet nedeniyle bu riski göze almak istemeyecektir. Çünkü Alman turist ‘ben gidersem bir şey olursa iki üç haftalık otel masrafımı kim ödeyecek’ diyecektir. Üstelik diyelim dört kişilik aile, birinin testi pozitif çıktı, aile bölünecek mi?" diye konuştu.

Türkiye’de test ve karantina mecburiyetinin yol açabileceği sıkıntıların Türk ve Alman hükümetleri tarafından gelecek günlerde çözüme kavuşturulmasını umut ettiklerini aktaran Kaya, beklentilerini şu sözlerle aktardı:

Test ve karantina zorunluluğu kaldırılmalı

"Eğer bu sorun aşılırsa en azından Eylül ve Ekim aylarında turistlerin Türkiye’ye gitmesini sağlayabiliriz. Üç milyonun üzerinde burada Türk kökenli insan var, beş milyon üzerinde Türkiye’ye her yıl seyahat eden insanlar var. Seyahat özgürlüğü ve ailevi ilişkiler göz önüne alınarak bir an evvel test ve karantina zorunluluğu kaldırılmalı, Avrupa ülkelerine uygulanan kriterler, Türkiye’ye de uygulanmalı."



Bu Haber 07.08.2020 - 12:44:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ümit 11.08.2020 - 04:48

    Adamlar cifte standart uyguluyor AB ulkeleri seyehatlarda test mecburi degil turkiyeden ise gelirken mecburi bu sacmalik

  • mürsel çelik 08.08.2020 - 10:55

    gelsinler gelsinler.... koronadan ölürsem beni şehit saymazsanız hakkım size haram olsun. sonuçta bende bu virüslü ortamda vatan için mücadele ediyorum. dış güçlerin yüzünden fırlayan dövizi düşürmek için turist gelmesi şart... vatan sağolsun

  • İBRAHİM TOSUN 08.08.2020 - 09:53

    Ülkemize gelen / gelecek olan turist ya da başka amaçla gelecek kişilerin test yapılması zorunluluğu var mı? Yoksa neden ülkemize alıyoruz, merak ediyorum test yapılmadan kaç kişi ülkemize tatile geldi.

  • ferit uygur 08.08.2020 - 09:50

    Benim anlamadığım Türkiyede corona bittimi bitmedi vakalar günden güne artıyor hala siz turist gelsin diyosunuz bu kadar insan sağlığını hiçe atmak ve herşeyi maddiyatta çevirmek bence anlamsız alman hükümeti bence en dopru kararı vermiş tatile giden test yaptıracak pozitif çıkan tedavi olup gelecek bu bence gayet normal birşey vakalar artıyo bizimler kucak açıyor çok garip bir milletiniz yemin ederim ingilizlerde vaka var hala Türkiye ye gelebiliyorlar asıl biz kapatmamız lazım sizde vakalar çok diye !!!!

  • Hakkı demir 07.08.2020 - 09:19

    Kendi ülkelerinde de test yaptırmalılar. Öyle gelmeliler. Burada çalışanlar tehdit altında. Biz 3. Sınıf vatandaş mıyız? Birileri klimalı ofislerinde önlerinde bilgisayarları ile ahkam kesiyor. Test zorunlu olmalı.

  • Salih Kaya 07.08.2020 - 02:30

    Almanlar ne için Test ve karantina zorunluluğu kaldırılmalı acaba ? Sanki ülkemizde vakaa sayıları azaldı da veya SIFIR a yaklaştıda kaldırsınlar.....

  • Hakan H. 07.08.2020 - 01:39

    Adamlar diyor ki sorumluluk sana ait. Pozitif çıkanları negatife dönmeden gönderme diyor. Dünya yanarken tatil yapmak isteyende bu riski göze alsın diyor. Ayrıca beyefendinin dediği gibi Almanya’da test yapılsın durumunun mantığı yok çünkü Alman benim ülkeme gelen uçağa binerken temiz olsun ki bir pozitif kişi tüm yolcuları enfekte etmesin. Ve bilin bakalım bu ortamda canının değeri olmayan kim? Ne olursa olsun gelsin diyen kim? Ülkeye giren yabancıdan test istemeyen kim ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.