Alman turist Antalya'da gözaltına alındı

Alman turist Antalya'da gözaltına alındı
Avrupa'nın Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı haberleri medyada yer almaya devam ederken, Antalya'da ilginç bir gözaltı olayı yaşandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Antalya'ya tatile gelen bir Alman turistin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Olay Alman medyasında geniş yer bulurken, yaşanan olayın, AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazırlandığı haberlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.

''Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı''

Süddeutshe Zeitıng'da yer alan haberde, Antalya Havalimanı'na indikten sonra bagaj teslim noktasında bekleyen 63 yaşındaki Kristian B. isimli diş hekimi, bir kadın tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle polise şikayet edildi. Alman turist ise, tartışmanın ''sosyal mesafe'' ile ilgili olduğunu ileri sürdü.

''Plaj yerine hapse gitti''

Bagaj teslim noktasında yaşanan olayla ilgili çelişkili açıklamaların bulunduğuna dikkat çeken gazete, en kötü durumda Alman turistin birkaç yıl hapis yatacağını yazdı. Haberde, ''Plaj yerine hapishaneye gitti.'' denildi.

Türkiye'de Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ilk insanın Alman doktor olmadığını belirten Süddeutshe Zeitıng, Türkiye'de Cumhurbaşkanına hakaretin 1-4 yıl arasında hapisle cezalandırıldığını ifade etti.

''Tartışmanın nedeni sosyal mesafe''

Alman savunma avukatı Rüdiger Deckers, Kristian B.'nin kalabalıkta korona kapmaktan korktuğu için kadın yolcuyu sosyal mesafe konusunda uyardığı ve yüksek sesli tartışmanın da bu nedenle çıktığını ileri sürdü. Deckers, ''Kadının havalimanı polisini neden çağırdığı belirsiz. Duyulabilecek bir sesle Kristian B.'yi Türklere ve Türkiye'ye hakaret etmekle suçladı.'' dedi.

''Müvekkilim Türkiye dostu, korona zamanında Türkiye'ye tatile gitti''

Kristian B.'nin Türk avukatı Ahmet Ünal Ersoy da, tartışmanın sosyal mesafe nedeniyle çıktığını açıkladı. Müvekkilinin Türkiye dostu olduğun ifade eden Ersoy, ''Müvekkilimin Türkiye'ye hakaret etmek için hiçbir gerekçesi yok. Türkiye'yi seviyor ve Türkiye ile ilgili herhangi bir problemi yok. Bunun en önemli kanıtı ise, muayenehanesinde Türk işçi çalıştırması. Koronaya rağmen Türkiye'ye tatile gidiyor.'' ifadelerini kullandı.

''Yargıya güveniyoruz''

Olaya tanıklık eden bir Alman tatilcinin ''Cumhurbaşkanına hakaret edildiğini duymadım'' dediğini belirten savunma avukatları, yargının tarafsız şekilde karar vereceğine inandıklarını, aksini düşünmek için ortada bir neden bulunmadığını ifade etti.

Tam da Türkiye’ye yaptırım konuşulurken

Antalya’da yaşanan olay, Avrupa’nın Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırlandığı haberlerinin ardından geldi.

Öte taraftan AB, Brüksel'de yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda kabul edilen yeni sistemle ilk kez dünya çapında ciddi insan hakları ihlalinde bulunan devlet veya devlet dışı aktörlere yaptırım uygulama kararı aldı. AB'nin bu çerçevedeki yaptırımları seyahat yasağı, varlıkların dondurulması ve AB içindeki kişi ve kuruluşların yaptırım listesine alınanlara doğrudan veya dolaylı fon sağlamasının yasaklanmasını içeriyor. Yaptırım kapsamına giren ihlaller ise soykırım, insanlığa karşı suç ile işkence, kölelik, yargısız infaz, keyfi tutuklama ve gözaltı gibi ciddi durumları kapsıyor.



Bu Haber 08.12.2020 - 13:13:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.