Alman tur operatörü FTI köklü değişikliklere hazırlanıyor

Alman tur operatörü FTI köklü değişikliklere hazırlanıyor
Alman tur operatörü FTI köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.


TurizmGüncel - Dış haberler

Almanya'nın üçüncü büyük seyahat grubu FTI, devletten aldığı borçları ödeyebilmek için yeni CEO Ralph Schiller liderliğinde karlı büyümeye ve önümüzdeki kış sezonundan itibaren daha pahalı ürünlere yönelecek.

Aynı zamanda otelleri, seyahat acenteleri ve incoming şirketleri olan Münih merkezli tur operatörü FTI, şirketin direksiyonuna Ralph Schiller'in girmesiyle yeni bir döneme girdi.

Geleneksel olarak hızlı büyüyen ancak düşük kar marjı ile faaliyet gösteren FTI, pandeminin başladığı 2020 yılında şirketin çoğunluk hissedarı Samih Sawiris, Unicredit Bank ve Alman devletinden kredi almak zorunda kaldı.

Şeffaflık ve performans

Fvw Travel Talk'a konuşan Ralph Schiller, şirketin hem şeffaflığını hem de performansını artırmak istediğini belirtti. Schiller, ''Aldığımız tüm mali yardımları birkaç yıl içinde geri ödemek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

FTI'ın temel olarak karlı bir şekilde büyümeye odaklanacağı belirtiliyor. Şirketin önceliklerinden biri de, tur operatörlüğü faaliyetleriyle grup otelleri ve destinasyon yönetimi arasındaki işbirliğini derinleştirmek olacak.

Yeni hava yolu partneri

FTI operasyonel olarak Bulgaristan merkezli European Air Charter ile yeni bir partnerlik süreci başlattı. Şirket, bu şekilde geçmişte olduğundan daha özel uçuşlar sunmayı amaçlıyor. FTI, sonbaharda Yunanistan, Kanarya Adaları, Mısır ve İtalya gibi kısa ve orta mesafeli plaj tatil destinasyonlarına rezervasyon patlaması bekliyor.

European Air Charter, eylül ayından itibaren Düsseldorf ve Leipzig, devamında ise Munich ve Frankfurt'tan 2021-22 kış sezonunda FTI için 10 destinasyona uçuşlar gerçekleştirecek.

Daha fazla 5 yıldızlı otel

Öte yandan, FTI'ın karlı büyümeye odaklandığı karlı büyüme şirketin 2021-22 programında da kendini gösteriyor. Kış programındaki daha fazla 5 yıldızlı otel, daha geniş portföy ve iki yeni destinasyon buna ilişkin ip ucu veriyor.

Mevcut portföyün mevcut talebe göre şekillendiğini kaydeden Schiller, ortalama satış fiyatının da 2019'un aynı dönemine göre yüzde 20 daha yüksek olduğunu belirtti. Schiller, ''Çünkü müşterileri daha pahalı ve daha uzun konaklamalı turları satın alıyor.'' dedi.

Yeni destinasyonlar

FTI'ın 2021-22 kış programında lokomotif destinasyonun, şirketin sahibi Samih Sawiris'in çok sayıda otel işlettiği ve tur operatörü tarafından yoğun bir şekilde pazarlanan Mısır olacağı belirtiliyor. Bunun yanında şirket, ilk defa Tel-Aviv, Kudüs ve Ölü Deniz'i 30 otelle satışa açıyor. Ayrıca, programa alınan 6 otelle Karayipler de test edilecek.

Ralph Schiller, kış sezonunda Kanarya Adaları, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'ne yoğun talep olacağı görüşünde. Şirket ayrıca Karadağ, Maldivler, Tayland ve Endonezya programını da genişletiyor.



Bu Haber 03.07.2021 - 21:48:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.