Alman tur operatörlerinin cirosuna Türkiye dopingi

Alman tur operatörlerinin cirosuna Türkiye dopingi

Türkiye ve Mısır gibi iki önemli paket tur destinasyonunun yeniden oyuna dahil olmasıyla 2017-18 sezonunda beklentinin üzerinde bir büyüme sağlayan Alman tur operatörleri 27,5 milyar euro gelir elde etti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye ve Mısır'ın seyahat pazarına yeniden dahil olması Alman tur operatörlerinin gelirlerine yansıdı.

FW Dossier'de yer alan detaylara göre, 54 Alman tur operatörünün Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki gelirleri 2018 yılında yüzde 8,3 oranında artarak 27,5 milyar euroya yükseldi. Bu tur operatörlerinin sadece Almanya'da lede ettiği gelir ise yüzde 8 artarak 23,4 milyar euroya ulaştı. Bu veriler, sadece büyük tur operatörlerinin Almanca konuşulan 3 ülkedeki gelirlerini ifade ediyor.

BİR VEYA DAHA FAZLA GECELEMELİ ORGANİZE TURLAR 36 MİLYAR DOLAR

Araştırmada yer alan detaylara göre, Almanca konuşulan bu 3 ülkedeki bir veya daha fazla gecelemeli seyahatlerin toplam pazar payı ise yüzde 7 oranında artarak 36 milyar dolara ulaştı. Bu verilerde ise, 1.500 büyük tur operatörü, küçük operatörler ve kulüpler ile okullar gibi ticari olmayan kurum ve organizasyonların düzenlediği seyahatler dikkate alındı.

3 ÜLKEDEKİ ORGANİZE TUR PAZARI 32 MİLYAR EUOYA ULAŞTI

Alman Seyahat Birliği DRV ve pazar araştırma şirketi GfK'nin verilerine göre, bu 3 ülkedeki toplam organize seyahat pazarı yüzde 3 büyüyerek 32 milyar euro oldu. Bu verilerle birlikte, Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki eğlence ve seyahat pazarının toplam büyüklüğü 2018'de 68 milyar euro oldu. Almanca konuşulan ülkelerdeki tur operatörlüğü pazarı 3 ülke genelinde yüzde 6,9, Almanya'da ise yüzde 7,4 büyüdü.

EN YÜKSEK BÜYÜME TÜRKİYE, MISIR VE TUNUS’TA

Alman tur operatörleri en yüksek büyümeyi ise, Almanya'dan aldıkları ziyaretçinin yüzde 90'ı paket tur müşterisi olan Türkiye, Mısır ve Tunus'ta kaydetti.

GELİRLERDEKİ ARTIŞIN NEDENİ YÜKSELEN FİYATLAR

Tur operatörlerinin bu üç ülkede gelirlerini yüzde 8,3 arttırırken, müşteri sayılarındaki artışın yüzde 5,8 olmasını ise İspanya ve Yunanistan'daki otellerin fiyat artırması, Türkiye ve Mısır'daki her şey dahil paket turların daha pahalı olması ve kruvaziyer turlarındaki fiyat artışına bağlandı.



Bu Haber 25.02.2019 - 11:52:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.