Alman tur operatörlerinden art arda Türkiye iptalleri geliyor

Alman tur operatörlerinden art arda Türkiye iptalleri geliyor
Türkiye’de yaşanan son terör olayları Almanya pazarında kaygı uyandırdı. Bazı tur operatörleri Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ne operasyonlarını durdururken, TUI, DER Touristik gibi markalar da endişelerini dile getirdi. Öte yandan, İtalyan kruvaziyer şirketi Costa Cruises, 2015 yılının geri kalan kısmında İstanbul ve İzmir'e uğramalı turlarının bu ayaklarını iptal ettiğini duyurdu.


TurizmGüncel

Türkiye’de art arda yaşanan terör saldırıları , turizmi kötü etkilemeye devam ediyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın temmuz ayında Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncellemesi, bazı tur operatörlerinin Türkiye operasyonlarında değişikliğe gitmesine neden oldu.

Alman Der Spiegel’in derlediği habere göre, tur operatörlerinin Türkiye’ye dönük kararları şu şekilde:

GEBECO:

Alman tur operatörü Gebeco, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu kapsayan turlarını iptal ettiğini açıkladı.

STUDIOUS:

Studiosus, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik turlarını ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal etti.

TUI:

TUI, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın sınır bölgelerinden uzak durulması ve özellikle İstanbul’da metro, otobüs gibi araçları kullanırken dikkatli olunmasına yönelik açıklamasından sonra, 26 Ağustos’a kadar İstanbul’a tur satın almış, ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde tatil alıp İstanbul’u geçiş yönü olarak kullanacak müşterilerine ücretsiz iptal ve değişiklik hakkı tanıdı. Çoğunlukla deniz-kum-güneş destinasyonları ile çalışan TUI, Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasını referans göstererek ‘’Bu bölgelerde herhangi bir tehlike olduğuna dair bir bulgumuz yok. Bu sebeple turlarımız aynı şekilde devam ediyor.’’ açıklamasında bulundu.

ÖGER TOURS:

Türkiye uzmanı Öger Tours ise Mardin, Van ve Diyarbakır’ı da içeren Doğu operasyonlarını durdurdu. Operatör tarafından yapılan açıklamada, İstanbul operasyonlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyecekleri, ancak müşterilerini Dışişleri Bakanlığı’nın İstanbul’a yönelik uyarısı hakkında bilgilendirdikleri dile getirildi. Öger Tours, sahil bölgelerinde ise şu anlık herhangi bir tehlike olmadığını açıkladı. Der Spiegel, Öger Tours’un bu kararının Thomas Cook AG’nin yaklaşımı dile getirdiğini belirtti.

DER TOURİSTİK:

Doğu bölgelerine operasyonu bulunmayan DER Touristik  ise, programında herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı. İstanbul rezervasyonlaının geçtiğimiz yıllarda yaşanan protestolardan beri zaten düşük olduğunu açıklayan şirket, sahil bölgelerinde değişiklik yapmak için ise bir sebepleri olmadığını, talebin oldukça tatmin edici olduğunu dile getirdi.

AIDA CRUISES:

Avrupalı kruvaziyer firması Aida, ağustos ayında Aida Stella gemisi ile İstanbul’a yapacağı seyahati iptal ederken, diğer seferlere zamanı gelince karar vereceklerini açıkladı.

TUI CRUISES:

TUI Cruises ise, eylül sonunda Mein Schiff 1 ile İstanbul’a planladığı tur programını, ‘artık güvenlik derecelerinden emin olamadıkları’ gerekçesiyle  en hızlı şekilde değiştireceklerini açıkladı. Marmaris, Bodrum, Kuşadası gibi bölgelere olan turlar için de TUI’nin açıklaması tekrarlandı ve ‘Sahil destinasyonlarında herhangi bir tehlike olduğuna yönelik duyum almadık’’ denildi.

COSTA CRUISES:

Öte yandan, İtalyan kruvaziyer şirketi Costa Cruises, 2015 yılının geri kalan kısmında İstanbul ve İzmir'e uğramalı turlarının bu ayaklarını iptal ettiğini duyurdu. Kruvaziyer şirketi, gemilerin Yunanistan, İtalya ve Malta'da alternatif destinasyonlara yönlendirileceğini açıkladı.

Costa Cruises'un Costa neoClassica, Costa Pacifica ve Costa Deliziosa gemileri, 2015 yılının geri kalan kısmında İstanbul ve İzmir'e uğramayacak. Costa tarafından konuya dair yapılan açıklamada, bu kararın yolcu güvenliği için alındığı belirtilirken, ''Tüm yolcularımızı ve partnerlerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz. Rezervasyonlarını çoktan gerçekleştirmiş olan yolcularımızın bu değişikliği en az rahatsızlıkla atlatması için elimizden geleni yapacağız'' denildi.

Karara gerekçe olarak, İstanbul'da ABD Konsolosluğu'na yönelik gerçekleşen saldırı gösterilirken, IŞİD ve diğer terör örgütlerinin militanları ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan da bahsedildi.

TUNUS'U DA İPTAL ETMİŞTİ

Costa, mayıs ayında Tunus'ta gerçekleşen terör saldırısının ardından, Tunus limanlarını da programından çıkarmıştı.





Bu Haber 20.08.2015 - 14:34:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.