Alman tur operatörleri Condor'a yatırım yapmaya hazır

Alman tur operatörleri Condor'a yatırım yapmaya hazır
İflas eden Thomas Cook'un Almanya'daki hava yolu iştiraki Condor'a, ülkenin önde gele tur operatörleri talip oldu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook'un iflasının ardından Alman devletinin kredi sağlayarak kurtardığı Condor için potansiyel alıcılar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan haberde, ülkenin önde gelen tur operatörlerinin karlı bir işletme olan Condor'a yatırım yapmaya hazır olduğu ifade edildi.

Condor'un TuiFly, Eurowings gibi rakip tatil hava yolu şirketlerine karşı Condor'u hayatta tutabilmek için tur operatörlerinden destek açıklamaları geldi. Yılda ortalama 7 milyon yolcu taşıyan Condor, DER Touristik, FTI, Alltours ve Schauinsland-Reisen gibi tur operatörlerine de hizmet veriyor.

''Tur operatörleriyle ilgilenmiyoruz ancak hisselerin bir bölümünü almayı dışlamazdım''

Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü DER Touristik'in Merkez Avrupa Müdürü Ingo Burmester, ''Thomas Cook'un Almanya'daki tur operatörlüğü işleriyle ilgilenmiyoruz. Kendimize ait çok iyi markalarımız var. Sadece yolcu hacmin büyütmenin anlamı yok. Condor'un tamamını satın aldığımızı hayal edemiyorum ancak hisselerinin belli bölümünü satın almayı dışlamazdım.'' dedi.

''Condor'un önemi, azınlık hisselerine sahip olmayı olası kılıyor''

Schauinsland-Reisen'in CEO'su Gerald Kassner ise, tatil hava yolu taşımacılığında bir partner olarak Condor'un önemi göz önüne alındığında, bu hava yolunun azınlık hisselerine sahip olmanın olası olduğunu ifade etti.

''Düşünmüyoruz ama gerektiğinde bu adımı atarız''

Alltours ise Condor'un güçlü bir yatırımcı bulacağına inandığını açıkladı. Alltours'un açıklamasında, ''Şu anda Condor'da bir hisse alma planımız yok ancak almak gerekiyorsa bu adımı dışlamayız.'' ifadelerini kullanıldı.



Bu Haber 03.10.2019 - 16:15:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.