Alman tur operatörleri acente gezilerini iptal etmeye başladı

Alman tur operatörleri acente gezilerini iptal etmeye başladı
Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinin, turizm destinasyonlarına yapacakları acente gezilerini iptal etmeye başladığı açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman tur operatörleri, koronavirüsün yeni varyantı ve dördüncü dalga endişesiyle popüler yaz tatili destinasyonlarına yapacaklarını acente gezilerini iptal etmeye başladı.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, 2020'de iptal edilen ve pandemideki durum iyileşince başlayan acente gezileri şimdilerde yeniden iptal edilmeye başlandı.

Son olarak Mısır'a 25 acentenin katıldığı bir gezi düzenleyen Alltours, bu konuda ilk oldu ve bundan sonraki tüm acente gezilerini ikinci bir karara kadar durdurdu. Bunların arasında Mauritius ve Madeira gezileri de bulunuyor.

Nisan ayında bazı acente gezileri düzenleyen TUI de gezilere ara verdi. Şirket, gelecek bahar aylarına kadar acente gezisi düzenlemeyecek. Öte yandan TUI, yeni başlayan acente çalışanlarının destinasyonları tanıması ve eski çalışanların hafızalarını tazelemesi için acente gezilerine ihtiyaç olduğu görüşünde.

Münih merkezli FTI Group ise acente gezi planlarını hala aktif tutuyor ama gezilerde daha katı kurallar uygulayacak. Şirket, acentelerden tam aşılı olmalarının yanında PCR testi de istiyor.

Schauinsland Reisen ise şu anda durum değerlendirmesi yapıyor ve kararını kısa süre içinde açıklayacak.

Acente gezileri konusunda Willy Scharnow Vakfı da özel bir rol oynuyor. Vakıf, Alman seyahat acenteleri için seminer tarzında destinasyon gezileri düzenliyor.  Son dönemde Mısır, Fas, İspanya, Portekiz ve Kıbrıs'a bu tür geziler düzenledi.

Organizasyon şu anda 2022 Ocak ve mart aylarında Namibya ve Tunus'a geziler düzenleyecek. Bu tarihlerden öncesine planlanmış acente gezileri bulunmuyor.

Willy Scharnow Vakfı önümüzdeki yıl Yunanistan, Portekiz, İspanya, Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti de dahil pek çok destinasyona acente gezisi düzenlemek için plan yapıyor.



Bu Haber 10.12.2021 - 10:01:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.