Alman tur operatörleri 2021'i kurtarmak için mücadele ediyor

Alman tur operatörleri 2021'i kurtarmak için mücadele ediyor
Alman tur operatörleri, zor geçeceği şimdiden belli olan 2021 sezonuna rezervasyon koşullarını esneterek giriyor. Amaç, iptaller nedeniyle rezervasyon yapmaya çekinen Alman turistleri, rezervasyona ikna etmek.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'daki kapanma ve dünya genelindeki Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle Almanların 2021 yılının başlarında rezervasyon yapmaya çekindiği belirtiliyor. Alman tur operatörleri ise, esnek iptal koşulları sunarak müşterileri rezervasyon yapmaya ikna etmeye çalışıyor.

Tüketici talebi düşük

Almanya pazarında erken rezervasyonların en yüksek olduğu dönemlerden olan ocak ayında, Covid-19'la mücadele kapsamında dünya çapında getirilen binlerce kısıtlama bulunuyor. Bu nedenle Almanya pazarında da tüketici talebi düşük kalıyor. Bu duruma yanıt üretmeye çalışan Alman tur operatörleri ise, bir dizi satış teşvikleriyle 2021 programlarının satışını arttırmayı hedefliyor.

TUI 'Esnek Tarife'yi hayata geçirdi

Almanya'da pazar lideri durumundaki TUI, Esnek Tarife'nin detaylarını açıkladı. Bu tarife müşterilere, seyahata 14 gün kalana kadar müşterilere ücretsiz iade ve iptal hakkı tanıyor. Esnek Tarife'de müşterilere, ocak ayının sonuna kadar yapılan rezervasyonlar için ücretsiz iptal ve değişiklik imkanı sunan şirket, bu tarihten sonra yapılan rezervasyonlar için ise 2 bin 500 euroya kadarki rezervasyonlarda 39, 4 bin euroya kadar olan rezervasyonlarda 69, 6 bin euroya kadar olan rezervasyonlarda 99, 10 bin euroya kadar olan rezervasyonlarda 199 ve 20 bin euro ve üstü rezervasyonlarda ise 399 euro kesinti uygulayacak.

TUI ve Airtours ayrıca, şubat sonuna kadar yapılan tüm rezervasyonlara Covid-19 sigortasını da dahil edecek. Bu program misafirlerin test, tedavi, otel konaklaması ve geri dönüş uçak biletini karşılıyor.

Vtours’da süre 22 gün

Dinamik paket tur spesiyalisti Vtours benzer bir Esnek Tarife uyguluyor. Buna göre seyahat gününden 22 gün öncesine kadar ücretsiz rezervasyon iptali veya değişikliği yaılabiliyor. Bu tarifede ise rezervasyon değişikliği veya iptal için müşteriden sadece 50 euro alınıyor.

Bentour da benzer bir kampanya yürütüyor

Türkiye spesiyalisti Bentour, esnek iptal tarifesini şubat ortasına kadar yapılan tüm rezervasyonlar için, seyahatten 14 gün öncesine kadar ücretsiz uyguluyor.

Alltours iptal değil değişim sunuyor

Almanya'nın önde gelen diğer tur operatörleri ise kısa vadeli rezervasyon teşviklerine endeksli daha geleneksel bir yol izliyor. Örneğin Alltours, 15 Mart'a kadar yapılan yaz rezervasyonları için 14 gün öncesine kadar ücretsiz iptal değil ama değişiklik imkanı sunuyor. Alltours'un bu teklifi, geçen yılki müşterilerin cezalandırılmaması için eylül ortasından bu yana yapılan tüm rezervasyonları kapsayacak şekilde genişletildi. Şirket ayrıca, 15 Mart'a kadarki (15 Mart ve daha önce hareketli), tüm rezervasyonlara da ücretsiz iptal seçeneği sunuyor.

Der Touristik, FTI, Schauinsland...

Almanya'nın ikinci büyük tur operatörü Der Touristik ücretsiz iptal uygulamasını, 31 Ocak'a kadar yapılan (31 Ekim'e kadar), tüm rezervasyonlara ücretsiz iptal olanağı tanırken, FTI da Der Touristik ile aynı tarihler için aynı tarifeyi uyguluyor. Schauinsland Reisen ise 28 Şubat'a kadar yapılan tüm rezervasyonlara hareket tarihinden 15 gün öncesine kadar ücretsiz iptal sunuyor.

En cömertleri ETI ve Olimar

Mısır spesiyalisti ETI de cömert bir politika izliyor. ETI müşterilerine seyahatten 21 gün öncesine kadar ücretsiz değişim ve iade hakkı tanırken, Portekiz spesiyalisti Olimar da ocak sonuna kadar yapılan tüm rezervasyonlar için kalkıştan 30 gün öncesine kadar ücretsiz iptal ve değişiklik şansı tanıyor.



Bu Haber 14.01.2021 - 18:40:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Harold Wilhelm Johannes Tromp 15.01.2021 - 12:12

    Tekrar çok zor bir sezon bize bekliyor. Aşılanma da geç kaldık. Belki onun dolayından Türkiye'ye seyahat yasak olur. Turizmde çalışanlara yazık olsun. Eylül, ekim 2019da sezonu bitirilen, 2021de hiç sosyal hakkı kalmaz. Battık battık.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.