Alman tur operatörleri 2021 fiyatları için ne diyor?

Alman tur operatörleri 2021 fiyatları için ne diyor?
2021 yılında piyasaya daha ucuz tatiller sunması beklenen Alman tur operatörleri, 2020'den geriye kalanları da kurtarmaya çalışıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

 Yüksek sezon olarak adlandırılan temmuz ve ağustos aylarını Covid-19 salgını nedeniyle zayıf satışlarla geçiren Almanya seyahat pazarını, eylül ve ekim aylarında ise yeni seyahat kısıtlamaları ve dibe vuran tüketici güveni vurdu.

Alltours, seyahat uyarısına rağmen İspanya’ya turist götürüyor

Değişen şartlara adapte olmaya çalışan tur operatörleri ise farklı stratejilerle yılın geri kalanını kurtarmaya çalışıyor. Örneğin Alltours, Alman hükümetinin seyahat uyarısına rağmen Majorka ve Kanarya Adaları'na operasyon yapmaya devam ediyor. Alltours, Alman hükümetinin seyahat uyarısının ardından bu bölgelere dönük operasyonlarını iptale tmeyen tek büyük tur operatörü oldu.

Seyahat uyarılarını anladığını belirten Alltours CEO'su Willie Verhuven, ''Ancak benim düşünceme göre, seyahat uyarısı olan yerlere gidip gitmeme seçeneğini misafirlere bırakmak gerekir. Rezervasyonlarını iptal etmek isteyenler, 15 Eylül'e kadar bunu ücretsiz olarak yapabilir'' dedi.

FTI potansiyeli Yunanistan’da gördü

FTI ise Yunan adalarına umut bağlamış durumda. Şirket, Girit programını 15 Kasım'a kadar uzattı. Yunanistan ve Kıbrıs Destinasyon Direktörü  Halina Strzyzewska, ''Yunanistan'a talep hala güçlü. Son dakikada karar veren insanlar için seçenekleri çoğaltmak istiyoruz. Bu nedenle Girit'teki 3 ve 5 yıldızlı otel portföyümüzü arttırıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Münih merkezli tur operatörü FTI'ın ekim ortasına kadar Bavyera, Kuzey Ren-Vestfalya ve Hesse'den Rodos ve Korfu kapasitesini de arttırdı.

Almanya pazarında fiyatların düşmesi bekleniyor

Öte taraftan Almanya pazarında gelecek yıl fiyatların düşük olacağı belirtiliyor. Nedeni ise büyük miktardaki otel yatağı ve uçak koltuğu. Bilindiği üzere paket tur fiyatının yüzde 80'ni otel ve uçak giderleri oluşturuyor. 

‘’Talebin zayıf olduğu destinasyonlarda fiyat düşecek’’

DER Touristik Orta Avrupa CEO'su Ingo Burmester, talebin zayıf olduğu destinasyonlarda fiyatın daha düşük olacağını söyledi. ''Bunu müşterimize yansıtacağız'' diyen Burmester, 2021 yaz sezonu için kendine ait 84 otel ile diğer pek çok oteli satışa açtı.

TUI ‘cazip fiyatlı tatiller’ vaat ediyor

Almanya pazar lideri TUI de gelecek yıl için ''cazip tatil fiyatları'' vaat ediyor. Bu yaz yaşanan deneyimin işlerin daha kısa süreli olacağını (son dakika) gösterdiğini kaydeden TUI, 2021 yaz sezonu için yeterli kapasitenin planlanacağını ve bu kapasitenin cazip fiyatlarla tatilciye sunulacağını açıkladı. 2021 rezervasyonlarının 2019'un önünde olduğunun altını çizen TUI, bu rezervasyonların 2020'den 2021'e aktarılan ve yeni yapılan rezervasyonlardan oluştuğunu belirtti.

FTI: Fiyatlar stabil olur

FTI Satış Direktörü  Ralph Schiller ise, 2021 için fiyatların son derece stabil olacağını belirtti. Schiller, ''Gelecek yılın rezervasyonlarının bir kısmı bu yıldan aktarılsa da, popüler destinasyonlar için çok sayıda rezervasyonlar da var'' dedi.

 Schauinsland-Reisen'in turizm müdürü de, gelecek yıl fiyatların bir önceki yıla kıyasla stabil veya daha düşük olacağını ifade etti.



Bu Haber 17.09.2020 - 14:05:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • otelci 18.09.2020 - 01:04

    Yok artık üste para da isteseydiniz ...........

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.