Alman tatil hava yolu Marabu filosunu güçlendiriyor

Alman tatil hava yolu Marabu filosunu güçlendiriyor

Aralık 2022'de Paul Schwaiger tarafından kurulan Tallin merkezli hava yolu Marabu, şu anda Münih ve Hamburg havalimanlarını operasyon merkezi olarak kullanıyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Engebeli bir başlangıç yaşayan Alman tatil hava yolu Marabu'nun kurucusu ve CEO'su Paul Schwaiger, şirketin uçuş takvimini oturtmakla uğraştıklarını ifade ediyor. Alman iş ve turizm dergisi fvw’nin aktardığına göre filosunu büyütmekte olan şirket yakın zamanda uçuş destinasyonlarına yenilerini ekleyecek.

Şu ana kadar Hamburg Havalimanından sadece Hurgada'ya uçuş gerçekleştiren Marabu, Hamburg Havalimanına yeni destinasyonlar ekleyecek. Şirket, Büyük Kanarya Adasına haftalık; İspanya, Yunanistan ve Portekiz'deki bazı destinasyonlara günlük uçuş planlıyor.

Şu anda sadece bir adet Airbus 320 Neo uçağına sahip olan şirket, diğer hava taşıtlarını ise partner şirketlerden kiraladı.

48 saatlik gecikme

Marabu, ilk hava taşıtı Airbus 320 Neo sonrası AOC lisansını da almış ve Nisan ortasında uçuşlara başlamıştı. Ancak iyi başlangıç yapamayan şirket, daha ilk uçuşlarda 48 saatlik rötar yapmıştı. Buna ek olarak, partner havayolu şirketlerden birinin de rötar yapması başlangıcı iyice talihsiz bir hale getirmişti.

Ancak şu anda şirket için işler iyi gidiyor. ES-MBU kaydına sahip Airbus 320 Neo, Hamburg Havalimanında faaliyet gösterecek. Ayrıca kiralık iki yeni uçak da yakın zamanda faaliyet göstermeye başlayacak. Mayıs'tan itibaren ise üç yeni jet Münih Havalimanına konuşlandırılacak. Bunlara ek olarak, Girit'in Kandiye Havalimanı da üçüncü operasyon merkezi olacak ve oraya da bir uçak konuşlandırılacak.

Nordica ve Heston Airlines, şu anda Marabu'nun hava taşıtı kiraladığı partner firmalar. Bu iki şirket Marabu'ya 6 yeni jet tedarik edecek ve bu jetler Marabu markası altında uçuş yapacak. Yeni jetler, Hanya'dan Jerez'e kadar çok çeşitli destinasyonlarda uçuş gerçekleştirecek.

Kısa süreli tedarikçiler

Schwaiger, hava taşıtı açığını şimdilik Hello Jets ve Sky Up Airlines'dan karşılamayı planlıyor. Dolayısıyla Marabu'nun müşterileri, bu geçici süre zarfında çok geniş yelpazeli hava taşıtlarına katlanmak zorunda kalacaklar.

Uçak içi ürünler hala yapım aşamasında

Şirket, kendi hava taşıtı olan Airbus 320 Neo'da müşterilerine; wi-fi, 180 adet toplam koltuk, 6 sıra business klas koltuk, geniş koltuk yelpazesi ve bir adet ücretsiz ekonomik klas koltuk sunacak.

Schwaiger; business klas müşterilerine soğuk taze yemekler, alkollü içecekler ve alkollü olmayan içecekler sunacaklarını söyledi. Ayrıca Haziran'dan itibaren business klas müşterilerine bunların yanı sıra business klasa özel giriş, dinlenme odasına erişim hakkı ve hoş geldin hediyesi gibi imkanlar sunulacak.



Bu Haber 16.05.2023 - 11:40:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.