Alman sigorta fonundan otellere şok suçlama: Kabul edilemez!

Alman sigorta fonundan otellere şok suçlama: Kabul edilemez!
Alman Seyahat Sigortası Fonu, FTI müşterilerinin odalara kilitlenmesi veya otelden çıkmalarına izin verilmemesi gibi olayların yaşandığını açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

3 Haziran'da iflas başvurusunda bulunan ve tüm operasyonlarını durduran FTI'ın on binlerce müşterisinin yurt dışında tatilde olduğu açıklanmıştı.

Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF), FTI ve Big Xtra ile tatile giden 65 bin müşterinin evine döndüğünü, ancak 10 Haziran itibariyle hala 15 bin müşterinin yurt dışında tatilde olduğunu açıkladıı.

Öte yandan DRSF, bazı otelcilerin FTI müşterilerinin otelden çıkmasına izin vermeyerek veya odaya kilitleyerek müşteriyi ödeme yapmaya zorlayan oteller olduğunu açıkladı. DRSF Genel Müdürü Ali Arnaout "Lokal işletmelerin içinde bulunduğu ekonomik zorlukları anlamakla beraber, gezginlere bu şekilde davranmak ve bu süreçte sınırları aşmak kesinlikle kabul edilemez. Bu tip durumların yaşanmaması için gezginlere ve otelcilere mali güvence vermiştik." açıklamasını yaptı.

NOT: Turizm Güncel'e ulaşan Türk otelciler, DRSF ile yaptıkları görüşmede bahsedilen olayların Mısır kaynaklı olduğunun kendilerine iletildiğini bildirdi.


Bu Haber 11.06.2024 - 09:16:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.