Alman seyahat acentelerinin 2023'ten ne bekliyor?

Alman seyahat acentelerinin 2023'ten ne bekliyor?

Seyahat acenteleri, Almanya'da artan yaşam maliyetlerinin ve seyahatin her aşamasında fiyatların artmasının sektörü nasıl etkileyeceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri son 40-50 yılın en yüksek enflasyon rakamlarını görürken, halkın yaşam maliyeti de giderek artıyor. Bir yandan bastırılmış talep, diğer yandan artan tatil fiyatları, yaşam maliyetleri ve büyük artış yaşanması beklenen elektrik ve doğalgaz faturaları... Alman seyahat acenteleri, bu talihsiz karışımın sektörü nasıl etkileyeceğini Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye değerlendirdi.

“Alman tatilciler bu yaz fiyatlardan rahatsız olmadı”

Reisekompass isimli seyahat acentesinden Meike Oßendorf, müşterilerin bu yaz yüksek fiyatlardan rahatsız olmadığını belirtiyor ve ekliyor: "Yüksek fiyatlı son dakika rezervasyon sayısı çok fazla."

Benzer Touristik'in sahibi Osman Benzer, fiyat artışlarıda sarmalın henüz sonuna gelinmediğine dikkat çekiyor. İki tane seyahat acentesi bulunan Benzer, 2023 sezonu için endişeli olduğunu ifade ediyor. Osman Benzer'e göre 2023'te tatil fiyatları bu yılkinden yüzde 10-15 daha pahalı olacak. Öte yandan insanlar tatile çıkmaya devam edecekler ama tatillerin süresini kısaltacaklar.

“Yunanistan’da fiyatlar yüzde 10-15 artabilir”

Sonnenklar TV seyahat acentesinin işletmecisi Ron-Michael Krysiak, Yunanistan gibi yüksek talep gören destinasyonlarda gelecek yıl fiyatların yüzde 10-15 artabileceğini söylüyor.

Power Travel'dan Birgit Hermann ise, yükselen enerji fiyatlarının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğinin altını çiziyor. Ailelerin tatil için ayırdığı paranın azalacağına işaret eden Hermann, son dakika rezervasyonlara ve araba ile gidilebilecek şehre yakın yerlere talebin artmasını bekliyor.

Yaşlıların ve hali-vakti yerinde olan emeklilerin dar gelirlilere göre krizden daha az etkileneceğini kaydeden Hermann, krizin çift haneli kazanç elde eden müşterilerin tatil talebini etkilemeyeceğini düşünüyor.

“Tasarrufa yol açacak”

Stiftung für Zukunftsfragen'in (Gelecek Sorunlar Vakfı) seyahat davranışlarına odaklanan araştırma direktörü Ulrich Reinhardt, yaşam maliyetlerindeki artışın mobilya satın alma, tatile çıkma gibi harcamalarda tasarrufa yol açacağını belirtiyor. Buna karşın Reinhardt, seyahat konusundaki tasarrufun tatilden vazgeçme değil de örneğin seyahatin süresini kısaltma şeklinde kendini göstereceğini ifade ediyor.

"Müşterilerin çoğunun tatil için yeterli bütçesi var"

Kuzey Avrupa Turizm ve Kaplıcalar Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Ulf Sonntag, 2023 yılında tüketicilerin büyük çoğunluğunun tatil için yeterli bütçeye sahip olacağını söylüyor. Seyahatin insanlar için çok önemli olduğunu kaydeden Sonntag, "Düşük gelirli haneler ek maliyetleri güçlü bir şekilde hissedecek ve o gelir grubunda tatille çıkamayanlar olacak. Toplumun geniş kesimi dramatik finansal gerilemelere maruz kalmadığı sürece, 2023 için karamsar olmaya gerek yok." değerlendirmesini yapıyor.



Bu Haber 23.08.2022 - 09:45:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.