Alman seyahat acenteleri TUI'ye alternatif arayışında ama...

Alman seyahat acenteleri TUI'ye alternatif arayışında ama...

Seyahat acente derneği VUSR tarafından Köln'de düzenlenen toplantıya katılan seyahat acenteleri, seyahat devi TUI'ye sert eleştiriler yöneltti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

VUSR tarafından düzenlenen ve korona kısıtlamalarına rağmen 160 acentenin katıldığı konferansta acenteler, pazar lideri TUI'yi adeta topa tuttu.

TUI ile ilgili uzun zamandır hayal kırıklığı yaşadığını belirten seyahat acenteleri, gelecekte TUI'ye ait ürünlerin satışı konusunda neler olacağını bilmediğini belirtiyor.

‘’Acenteler TUI’ye alternatif arıyor ama...’’

Touristik Aktuell'de yer alan habere göre, TUI ile ilgili uzun süredir hayal kırıklığı yaşayan çok sayıda seyahat acentesi ona alternatif arıyor ancak bunun bir 'marka' olmadan mümkün olmayacağını da biliyorlar.

‘’TUI acenteler için vazgeçilmez çünkü...’’

Best-Reisen'den Cornelius Meyer, TUI'nin sadece mükemmel bir teknoloji alt yapısına sahip olduğu için değil, aynı zamanda onu eleştiren acentelerin bile onsuz yapamayacağı ürünler sunduğu için acentelerin gözünde vazgeçilmez olduğuna dikkat çekiyor.

‘’TUI’ye baktığımda Titanic’i görüyorum’’

Phillips Travel Agency'den Ralf Phillips, TUI'nin şimdiden bazı acenteleri kapattığını hatırlattı. Gelecekte TUI Cars yerine Sunny Cars rezervasyonu yapacaklarını kaydeden Phillips, ''TUI söz konusu olduğunda, buz dağına doğru giden Titanic'i düşünüyorum. Geminin yolcuları ise, kendilerini buz kütlesinden kurtarması gereken seyahat acenteleri. TUI'nin ne olacağını bilmiyorum.'' ifadelerini kullandı.

‘’Seyahat acentelerinden kaçıyor’’

Konferansa katılan çık sayıda seyahat acentesi, TUI'nin acentelerle yüzleşmek açısından konferansı bir fırsat olarak değerlendirmemesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirtiyor. Ambiente Tours'dan Cyrus Nurischad ''TUI uzun zamandır seyahat acentelerinden kaçıyordu (hala da kaçıyor). Kriz yönetimi tek yönlü olamaz.'' diyor.

‘’Acenteler olmadan bu işin olmayacağını onlar da biliyor’’

Tourcontact'ın sahibi Dirk Bender ise, ''Bu durumun değişip değişmeyeceğini kimse bilmiyor. Ancak umutlar kayboluyor. TUI acentelere karşı pek çok yanlış yaptı. Ancak bu işin acenteler olmadan olmayacağını onlar da biliyor.



Bu Haber 31.10.2020 - 11:06:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.