Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn’a 'Türkiye ve Balkanlar’ tepkisi

Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn’a 'Türkiye ve Balkanlar’ tepkisi
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın, Türkiye ve Balkanlar'a yapılan aile ziyaretlerinden dönenlerin geçen yaz korona vakalarında artışa yol açtığını belirterek eleştiride bulunması tepkiye neden oldu.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın "Türkiye ve Balkanlar'a yapılan aile ziyaretlerinin 2020'de dönem dönem her iki vakadan birine neden olduğu ve bu yıl da benzer bir durumla karşılaşılabileceği" uyarısında bulunması tepki yarattı. Türk ve Arnavut temsilciler açıklamayı eleştirdi.

‘’Töhmet altında bırakıyor’’

DW Türkçe’de yer alan habere göre Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkan Yardımcısı Serhat Ulusoy, açıklamaların "toplumun belirli kesimlerini genel bir töhmet altında bıraktığını" ve "damgalamanın kapısını açtığını" söyledi. "Açıklamaların, insanların sırtından her ne pahasına olursa olsun seçim kampanyası yapmak” anlamına geldiğini belirten Ulusoy, Spahn'ın ve bu konudaki kriz yönetiminin, ikinci koronavirüs dalgasının sorumluluğundan sıyrılmak için böyle bir yol izlediğini savundu.

Arnavutluk: bu bir skandaldır

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Spahn’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Rama Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Bir Alman bakanın bu bağlamda alenen Balkanlar'ı dile getirerek göçmen kökenli insanları değersizleştirmesi bir skandaldır" dedi.

"Alman Sağlık Bakanı, Alman nüfusunu aşılamakla ilgilenmeli" diyen Rama, bakanın "mevcut kötü tablonun sorumluluğunu Balkanlar'a yüklememesi gerektiğini" söyledi. Spahn'ın açıklamalarının önyargıları beslediğini savunan Rama, "Arnavutluk'un tatil seyahati için bir risk alanı olarak gösterilmesine izin vermeyeceğim, bunu destekleyecek rakamlar yok" dedi.

Vaka artışından Türkleri ve Balkan halklarını sorumlu tutmuştu

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Bild am Sonntag'a "yurtdışına yapılan seyahatlerin, genellikle Türkiye ve Balkanlar'daki akraba ziyaretlerinin, dönem dönem yeni enfeksiyonların yaklaşık yüzde 50'sini tetiklediğini" söylemişti.

"Bu yıl bunun önlenmesi gerektiğini" belirten Spahn, bu nedenle bu yıl Türkiye ile giriş ve çıkış testleri konusunda erken bir aşamada anlaşmalar yapmak istediğini söyledi. Spahn, "Önceki yıl olduğu gibi, zorunlu testlerin yolcuların ülkeye giriş yaptığı eyaletlerin yönetimleri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini" vurguladı.



Bu Haber 26.05.2021 - 11:00:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.