Alman operatörlerden hükümetin açıklamasına karşı yeni hamle

Alman operatörlerden hükümetin açıklamasına karşı yeni hamle
Alman hükümetinin AB dışı ülkelere seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzattıktan sonra, 'Tatile gittiğiniz ülkede mahsur kalırsanız hükümet bir daha sizi kurtarmayacak' açıklamasına tur operatörlerinden yanıt geldi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman tur operatörleri, hükümetin vatandaşa yaptığı, 'tatile gittiğiniz ülkede mahsur kalırsanız hükümet sizin için bir daha kurtarma uçuşu düzenlemeyecek' açıklamasına karşı harekete geçen tur şirketleri, 'Eğer yeni bir seyahat uyarısı yapılırsa, sizi bulunduğunuz yerden ülkenize getireceğiz' diyerek ön almaya çalışıyor.

Tur operatörleri daha yüksek perdeden ifade etme ihtiyacı duydular

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yayınlanan haberde, ''Yurt dışındaki yolcuyu ülkesine getirmek aslında zaten paket turun bir parçası. Ancak tur operatörleri, hükümetin uyarısı nedeniyle endişelenen müşterileri rahatlatmak için bunu daha yüksek bir pededen ifade etme ihtiyacı duydu.'' denildi.

Alman hükümetinin 31 ülkeye seyahat uyarısını kaldırmasının adından hızlı bir geri önüş bekleyen tur operatörleri, bu nedenle son güncellemelerini müşterileriyle paylaşıyor.

DER Touristik geri dönüş garantisi verdi

Almanya'nın iki numarası DER Touristik, yeni bir seyahat uyarısı yapılması durumunda tüm müşterilerine evlerine getirme garantisi verdi. Şirketin merkez Avrupa CEO'su Ingo Burmester, ''DER Touristik il tatile çıkan tüm misafirler, yine DER Touristik tarafından evlerine getirilecek ve elbette bu koron zamanlarına da geçerli.'' dedi.

Müşterileri yalnızca otellerin gerekli tüm önlemleri aldığı destinasyonlara göndereceklerini ifade eden Burmester, DER Touristik'in 'covid, hijyen ve sağlık' konularında 7/24 çalışan canlı destek hattı sunacağı ifade edildi.

2020 yaz programını 15 Haziran'da Avusturya, Hırvatistan, Danimarka, İtalya, Benelüks, Polonya ve Portekiz' başlatacak olan şirket, haziranın ikinci yarısından itibaren Kıbrıs, İspanya, Karadağ, Yunanistan ve Bulgaristan'ı da programına ekleyecek.

FTI da geri dönüş garantisi verdi

DER Touristik gibi FTI da, değişik seyahat uyarılarınan etkilenebilecek yolcularına geri dönüş garantisi verdi. FTI Genel Müdürü Ralph Schiller, ''Herhangi bir seyahat uyarısı olması durumunda, tüm misafirlerimizi evlerine getirceğiz ve elbette bunu ücretsiz yapacağız. Tur operatörleriyle seyahat etmek, kriz dönemlerinde yolcuya büyük avantaj sağlamaya devam ediyor.'' dedi. FTI, 2020 yaz döneminde Condor'la partnerlik halinde Yunanista'a ve Kıbrıs'a odaklanacak.

Alltours yolculardan korona testi istiyor

Alltours'un sahibi Willi Werhuven ise farklı bir yol izliyor. Şirket, seyahate götüreceği yolculardan korona testi isteyecek. Rheinische Post 'a konuşan Willi Werhuven, kabin içi hava filtresi nedeniyle uçuşların güvenli olacağını belirterek ekledi; Ancak daha fazla güvenlik için, yolcularımızın tamamının korona testi yaptırmasını memnuniyetle karşılarım.'' ifadelerini kullandı.

Bu yaz geçen yılki seviyenin yüzde 50'sine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Werhuven, ''Kanarya Adaları, Yunanistan, Mayorka ve Türkiye çok talep görüyor. İnsanlar gitmek istediklerini yerlerde güven unsuruna önem veriyor.'' diye konuştu.

15 Haziran'a operasyonlarına Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa ile başlayacak olan Alltours, 1 Temmuz itibariyle de İspanya (Mayorka, Kanarya Adaları), Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Bulgaristan ve Portekiz'i listeye ekleyecek.



Bu Haber 12.06.2020 - 13:54:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.