Alman operatör açıkladı: Türkiye’ye 1,3 milyon turist götüreceğiz

Alman operatör açıkladı: Türkiye’ye 1,3 milyon turist götüreceğiz
Almanya’nın dördüncü büyük tur operatörü FTI’ın CEO’su Dietmar Gunz, ITB Berlin’de TurizmGüncel’e konuştu. Gunz, şirketin bu yılki Türkiye hedeflerini açıklayarak Türk otelciye bir de uyarıda bulundu.

TurizmGüncel - Berlin

Türkiye satışlarında haziran, temmuz ve eylül ayları ile ilgili sorun olmadığını belirten Dietmar Gunz, ‘’Bizim geriye kalan 8 aya odaklanmamız gerekiyor. Türkiye’de harika oteller var ve bu otellerde çalışan personelin özellikle dil konusunda geliştirilmesi gerekiyor. Kış aylarında misafirler daha kaliteli tatil beklediği için, misafire hizmet veren personelin çok iyi şekilde eğitilmesi ve müşteriye iyi servis verilmesi gerekiyor.’’ dedi.

aa12

OTEL SAYISINI 16’YA ÇIKARACAK

İspanya ve Mısır gibi rakip ülkelerde 12 ay turizm yapıldığını kaydeden FTI CEO’su, ‘’Bu da otellerdeki personel kalitesini etkiliyor. Biz Türkiye’de personele yatırım yapmak istiyoruz. Şu anda Türkiye’de 12 otelimiz var. Bu sayıyı 16’ya çıkarıyoruz. Otellerimizi 12 ay açık tutmak için mücadele edeceğiz. Alaçatı’daki otelimizi bu kış açık tuttuk. Bundan sonraki sezonlarda tutabildiğimiz kadar oteli açık tutmaya çalışacağız.’’ ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE FİYAT-KALİTE UYARISI YAPTI

Gunz açıklamalarının devamında şunları söyledi:

‘’Türkiye’ye dönük yaz satışları pozitif bir seyir izliyor. Son 2-3 yıldır Türkiye’ye gelmeyen Almanlar dönüş yapmaya başladı. Bunu son aylardaki sayılardan da gördük. Türkiye’ye dönük 3-4 yıllık planlama yapmak kolay değil. Ama bir aylık sendeleme yaşadığınızda bunun etkisi uzun süre devam ediyor. Türkiye’nin fiyat, kalite ve hizmet dengesini iyi ayarlaması gerekiyor. Aksi takdirde potansiyelini rakip ülkelere kaptırır. Örneğin geçtiğimiz 2-3 yılda İspanya’ya yaşanan turist akını şimdi başka dengelerin oluşmasıyla düştü. İspanya’daki fiyat düşüşü Türkiye talebini etkiler ve Türkiye’den talep alacaktır.

'TÜRKİYE’YE BİR MİLYONDAN FAZLA TURİST GÖTÜRECEĞİZ’

Biz bu yıl Almanya’dan Türkiye’ye bir milyon rakamını aşacağız. İsviçre, Almanya, Fransa ve Hollanda’dan toplamda 1,3 milyonun üzerinde yolcu getireceğiz. 2021 yılı Türkiye hedefimiz 2.2-2,3 milyon turist.’’


Bu Haber 06.03.2019 - 18:33:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.