Alman havalimanı çözümü buldu: Renkli valiz kullanın

Alman havalimanı çözümü buldu: Renkli valiz kullanın

Frankfurt Havalimanı yetkililiklerinin, valizlerin kaybolması problemine karşı renkli valiz kullanılmasını önermesi Alman basınında alay konusu oldu.


Almanya’nın Frankfurt Havalimanı yetkilileri, personel yetersizliği sebebiyle havalimanında valizlerin kaybolması problemine çözüm için renkli valiz kullanılması önerisinde bulundu. Yetkililerin bu önerisi ise Alman basınında alay konusu oldu.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada yolcuların çoğunlukla siyah valiz tercih ettiğini ifade ederek, “Birçok insan siyah valizle seyahat eder. Bu, valiz bulmayı çok zaman alıcı bir hale getirir. Bireysel çıkartmalar, renkli bir bagaj kayışı, kumaş bantla yapıştırılmış bir işaret, renkli valiz kılıfları veya hatta bir parça hediye kurdelesinin bile kullanışlı olduğu kanıtlanmıştır” denildi.

Açıklamada valizlerin hem iç hem dış kısmına açıkça görünebilir ve okunaklı mülkiyet ve adres bilgisi yazılması tavsiyesi ayrıca dikkat çekti çünkü güvenlik güçleri adların ve adreslerin bulunduğu bagaj etiketini güvenlik gerekçesiyle ‘kesinlikle’ önermiyor.

NTV’de yer alan habere göre, Almanya basınında esprili bir karşılık bulan bu açıklama için Bild medya organı, “Lütfen artık siyah valiz yok!” başlığı atarak havalimanında talep edilmeyi bekleyen 2 bin kayıp valiz olduğu ifade edildi.

Almanya’nın en büyük havalimanı olan Frankfurt Havalimanı yetkililerinin personel azlığına çözüm bulmak yerine yolcuların çok fazla siyah valiz kullandığını belirtmesi ve tam tersi tavsiye vermesi eleştirildi.



Bu Haber 25.07.2022 - 08:57:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.