Alman havacılık sektörü 2019’un ne kadarına ulaştı?

Alman havacılık sektörü 2019’un ne kadarına ulaştı?

Almanya'da hava trafiği artmaya devam ediyor. Özellikle de Güney Avrupa destinasyonları istikametinde temmuz-aralık dönemi neredeyse pandemi öncesini yakalamış durumda.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman Hava Taşımacılığı Birliğinin (BDL), hava yolu şirketlerinin piyasaya araz ettiği koltuk sayısının temmuz-aralık dönemi için hemen hemen tüm havalimanlarında arttığını açıkladı.

2023 için 126 milyon koltuk planlandı

Alman hava yolu şirketlerinin 2023 yılı için ülke içine ve dışına 126,2 milyon koltuk planladığını açıklayan BDL, bunun pandemi öncesinin yüzde 85'ine denk geldiğine dikkat çekti. BDL'nin raporunda ayrıca, 2022 yılına kıyasla piyasaya sunulan koltuk arzının yüzde 12 arttığı kaydedildi.

Pandemi sonrası toparlanmada pandemi öncesinin yüzde 88'ine ulaşan Frankfurt Havalimanında 20,6 milyon koltuk planlanırken, ikinci sırada planlanan 13,3 milyon koltukla pandemi öncesinin yüzde 81'ine ulaşan Münih Havalimanı yer aldı.

Güney Avrupa kapasitesi 2019’un yüzde 88’ine ulaştı

2023 yılında en iyi performansı ise Avrupa'nın güneyine yapılan uçuşlar gösteriyor. Buna göre, Avrupa'nın güneyine yapılan uçuşlardaki koltuk sayısı 2019'un yüzde 88'ine ulaşarak yüzde 37 ile toplam kapasitede aslan payını aldı.

Uluslararası uçuşlarda en kötü performans Asya’ya

Kıtalar arası uçuşlardaki koltuk sayısı pandemi öncesinin yüzde 85'ine ulaşırken Kuzey Amerika uçuşları pandemi öncesinin yüzde 97'sine, Asya koltuk sayısı yüzde 80'ine, Orta Doğu koltuk sayısı ise yüz 100'üne ulaştı.

İç hat uçuşlarında durum daha da kötü

Almanya'da pandemi öncesine kıyasla en büyük açık iç hat uçuşlarında . BDL'nin raporuna göre temmuz-aralık dönemi için planlanan Almanya iç hat kapasitesi pandemi öncesinin yalnıza yüzde 57'sine ulaşabildi.



Bu Haber 12.07.2023 - 09:25:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.