Alman havacılık endüstrisinden yapısal reform talebi

Alman havacılık endüstrisinden yapısal reform talebi

Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısı nedeniyle yaşanan kaosun üstesinden gelebilmek için ekstra personel, daha az bürokrasi ve daha fazla dijitalleşme çağrısı yapıyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Almanya Havacılık Endüstrisi Derneği (BDL) havacılık sektöründe yaşanan uçuş iptalleri, gecikmeler, uzun kuyruklar, kayıp bagajlar gibi sorunların çözümü için ekstra personel, daha az bürokrasi ve daha fazla dijitalleşme gibi bazı yapısal reformlar talep etti.

Münih Havalimanını işleten BDL Başkanı Jost Lammers, yetkililerin AB üyesi olmayan ülkelerden gelen kişilerin işgücü piyasasına erişimini kolaylaştırması ve çalışma izni başvurularının daha hızlı onaylanması talebinde bulundu.

Lammers’a göre şu anda devletin sorumluluğunda olan havalimanı güvenlik kontrollerinin yeniden düzenlenmesi gerek.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre Lammers, dijitalizasyon ve biyometrik çözümler yoluyla tüm Alman havalimanlarındaki check-in ve biniş prosedürlerinin hızlandırılması gerektiğini, bu alanlarda sadece Frankfurt ve Münih'te pilot çalışmaların olduğunu ifade etti.

Öte yandan Almanya Havalimanları Birliği (ADV), yılın ilk yarısında Alman havalimanlarından 68,7 milyon yolcu uçtuğunu ve bu rakamın pandemi öncesi dönemin yüzde 42,3 gerisinde kaldığını açıkladı.



Bu Haber 04.08.2022 - 11:54:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.