Alman gazeteden iddia: Türkiye’ye gitmek istemiyorlar

Alman gazeteden iddia: Türkiye’ye gitmek istemiyorlar
DW Türkçe'nin Alman Tagesspiegel gazetesinden aktardığı haberde, ülkede geçtiğimiz hafta yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 80'inin siyasi sebeplerden ötürü Türkiye'ye seyahat etmek istemediği iddia edildi.

Deutsche Welle Türkçe'nin Alman Tagesspiegel gazetesine dayandırdığı haberinde, Almanların yüzde 80'inin siyasi sebeplerden ötürü Türkiye'ye seyahat etmek istemediği iddia edildi.

Habere göre, ankete katılanların yüzde 66,8'i ise kesinlikle Türkiye'ye gitmeyeceğini belirtti.

Soru sorulan her beş kişiden biri yaşanan gelişmelerden etkilenmediğini ve Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünebileceğini söyledi.

Anket, Civey araştırma şirketi tarafından 6 Mart-12 Mart tarihleri arasında 5 bin 47 kişinin katılımıyla yapıldı.

AÇIKLAMA GERGİNLİĞİ

Almanya-Türkiye ilişkileri son günlerde Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklama sonrasında gerilmişti.

İçişleri Bakanı Soylu 3 Mart Pazar günü yaptığı açıklamada, “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeri girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil” demişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı bunun üzerine Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını güncellemiş, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yayınlanan Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerinde “Türk hükümetinin, Alman medyasının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik yeni tedbirler almasının ihtimal dışı bırakılamayacağı” ifadesi yer almıştı.


Bu Haber 13.03.2019 - 11:55:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.