Alman Etik Kurumu aşılananlara özel özgürlüğe karşı

Alman Etik Kurumu aşılananlara özel özgürlüğe karşı
Aşılananlara özel özgürlüklerin getirilmesi fikrine Alman Etik Kurumu karşı çıkıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Aşılananlara özel özgürlükler getirilmesine ilişkin tartışmalara dahil olan Alman Etik Kurumu, böyle bir fikre karşı olduğunu açıkladı. Aşı olmayanların frenlenirken olanlara özel özgürlük getirilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Alman Etik Kurumu, aşı olan insanların başkalarına virüs bulaştırıp bulaştırmayacağının belli olmadığına dikkat çekti.

‘’Aşı olanlar kısıtlamalardan muaf tutulamaz’’

Alman bakanlardan biri aşılanan insanların sinema, restoran gibi mekanlara aşılanmayanlardan daha erken girmesi gerektiğini belirtmiş, Başbakan Angela Merkel ise herkese aşı teklif edildikten sonra aşı olmayı reddedenler için bir kısıtlama olasılığından bahsetmişti.

Alman Etik Kurumu Başkanı Alena Buyx, ''Aşı olan insanların başkalarına virüs bulaştırıp bulaştırmayacağı henüz belli değilken, devletin getirdiği kısıtlamalardan aşı olanlar muaf tutulamaz.'' dedi.

‘’Böyle bir adım adaletsiz olarak algılanır’’

Etik Kurumu'nun sözcüsü Sigrid Graumann ise, böyle bir adımın adaletsiz olarak algılanacağını belirterek, ''Uzun bir süre temas kısıtlamaları ile yaşamak zorunda kalacağız.'' ifadelerini kullandı.

‘’Çalışanlar aşılamaya zorlanamaz’’

Seyahat şirketin Saga ve etkinlik şirketi CTS Event ise sadece aşılanmış müşterilere hizmet vereceklerini açıkladı. Etik Kurumu'nun Başkan Yardımcısı Volker Lipp ise, özel şirketlerin böyle bir hakkının olduğunu ancak çalışanları aşı olmaya zorlamalarının yasa dışı olacağının altını çizdi.



Bu Haber 11.02.2021 - 11:11:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.