Alman ekonomi bakanından turizm sektörüne destek sözü

Alman ekonomi bakanından turizm sektörüne destek sözü

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, turizm sektörüne destek sözü verdi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman Seyahat Birliğinin (DRV) olağan kongresine katılan Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, kozmopolitikliği ve hoşgörüyü teşvik eden turizm sektörünü yalnız bırakmayacaklarını açıkladı.

“Esas sorun 2023 yılında ne olacağı”

Savaş ile turizmin yan yana olamayacağını kaydeden Robert Habeck, bu nedenle turizmin korunması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Bu yaz sezonunun iyi geçmesine rağmen pandeminin turizm sektöründe açtığı yaraların henüz iyileşmediğini söyleyen Habeck "Ancak asıl sorun yüksek enerji fiyatları ve uzmanların durgunluk beklediği 2023 yılında ne olacağı. Bu, parasını kenarda tutan insanlar için iyi değil" dedi.

“Şirketler için likidite ve öz sermaye yardımı olacak”

Alman hükümetinin 200 milyar euro bir şemsiye ile vatandaşları ve şirketleri yüksek enerji fiyatlarının sonuçlarından korumak istediğini belirten Ekonomi Bakanı "Şirketler için likidite ve öz sermaye yardımı olacak. Bununla ilgili çalışma devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Gaz fiyatlarının düşürülmesi turizm sektörüne doğrudan destek olacak"

Elektrik ve gaz fiyatlarının düşürülmesinin turizm şirketlerine doğrudan yardımcı olacağına dikkat çeken Habeck "Yardım paketi de hane halklarının satın alma gücünü desteklemeyi amaçlıyor. Yaz aylarının başında gaz fiyatları yeniden düşmeye başlayacak. Şu anda da düşmeye başladı ama bunun vatandaşa ulaşması zaman alıyor." dedi.



Bu Haber 19.10.2022 - 12:31:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.