Alman Bild gazetesinin muhabiri Antalya'yla ilgili neler yazdı?
Alman Bild gazetesi muhabiri Michael Quandt, Antalya'ya turist gibi gelerek gözlemlerini yazdığı belirtildi.

Alman Bild gazetesinin muhabiri Michael Quandt, turist gibi geldiği Antalya'da, havalimanından başlayıp otele, oteldeki konaklamaya ve geri dönüşe kadar uzanan seyahat sürecini adım adım yazdı.
Hürriyet'ten Ali Varlı'nın aktardığı habere göre, Michael Quandt'in ‘Cankurtaran bile maske takıyor’ başlığıyla yayınlanan Antalya haberinde öne çıkan noktalar şöyle:
Maske takmayanlar uçaktan indiriliyor
Uçuş süresince maske takmak zorunlu. Kurala uymayanlara 70 ile 700 Euro arasında ceza kesiliyor. Maske takmamak için direnen yolcular aktarma yapılacak havaalanında uçaktan indiriliyor.
Antalya Havaalanı’nda tüm gelen yolcuların ateşi ölçülüyor. Ateşi 37.8’den yüksek çıkanlara hemen havaalanında koronavirüs testi uygulanıyor.
Her iki koltuktan biri boş
Uçaktan alana ve alandan da otele kadar otobüsle yapılan transferlerde her iki koltuktan birinin boş bırakılması zorunlu.
Otele girişte içecek ikramı yerine müşterilere el temizliği için dezenfektan veriliyor ve ateşi yeniden ölçülüyor. Otel odasının banyosunda da temizlik için tüm önlemler alınmış.
Oteller kapasitenin yarısı kadar müşteri kabul ediyor
Antalya’daki oteller kapasitelerinin yarısı kadar müşteri kabul ediyor. Şezlonglar arasında 2-3 metre ara bırakılmış. Cankurtaran Caner Budak (28) maskeyle zor olduğunu söylüyor. Ama ‘hiç tatilci gelmemesinden iyidir’ diye de ekliyor.
Açık büfe uygulamsı artık yok
Otellerde açık büfe uygulaması artık yok. Yemekler müşterilerin tabağına eldivenli ve maskeli görevliler tarafından servis ediliyor.
Covid-19 testi detayı
Gazetenin muhabiri Berlin’e dönüşünden 30 saat önce Antalya’da hastanede koronavirüs testi yaptırdığını ve sonucun negatif çıkması üzerine uçtuğuna da haberde yazdı. Muhabir, “Böylece Berlin’de 14 gün karantinada tutulmaktan kurtuldum” dedi.
Dönüş yolunda uçakta yolculara bilgilendirmek amacıyla broşürler dağıtıldığını da yazan muhabir, Berlin Tegel Havaalanı’ndaki uygulamayı ise şöyle kaleme aldı: “Havaalanında kontrol yok, uyarı yok. Berlin Tegel Havaalanı’nda uygulanan sosyal mesafe kuralı ve hijyenik önlemler de Antalya Havaalanı ile kıyaslandığında kötüydü.”
İlgili Haberler

Fenerbahçe'den Muğla'da 2 otel ve 1907 konutluk dev proje
Fenerbahçe, Muğla'da bulunan 586 bin metrekarelik alanda 2 otel, 1907 konut ve 500 yat kapasiteli marinadan oluşacak olan "Cove 1907" projesi için çalışmalara başladı.

L'Union Han'ın satış direktörlüğü görevine Meltem Sert Coşkun atandı
IHG Hotels & Resorts'a ait olan Vignette Colection markasının İstanbul'daki ilk tesisi olan L'Union Han'ın satış direktörlüğü pozisyonuna Meltem Sert Coşkun getirildi.

Müze ve örenyerlerinde hem ziyaretçi hem de gelir rekoru! Bakan Ersoy paylaştı
2025'te müze ve örenyerlerini 34 milyon 836 bin kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 7 milyar 306 milyon TL gelir elde edildi.
Yorumlar (1)
Bir turizmci olarak işsiz kaldım onamı üzeleyim aylardır pan
Bir turizmci olarak işsiz kaldım onamı üzeleyim aylardır pandemi konusunda kafa patlatıp emek verip evde oturduğuma yanmayım büyük haksızlık yapılıyor Türk turizmine .. amaç Türkiye de kaos



%20(2).gif)

