Alman BILD gazetesinden FTI haberi: Sendeliyor mu?

Alman BILD gazetesinden FTI haberi: Sendeliyor mu?
Almanya'nın önde gelen gazetelerinden BILD, FTI ile ilgili endişelerin arttığını ileri sürerek "Avrupa'nın üçüncü büyük seyahat şirketi FTI sendeliyor mu?" ifadesini kullandı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

VUSR'nin açıklamasıyla alarm verildi

BILD gazetesi, Federal Seyahat Acenteleri Birliğinin (VUSR) bir basın açıklaması yaparak FTI ile ilgili 'alarm' verdiğini yazdı. Yakın zamanda yayınlanan 2022 yılı mali denetçi raporunda FTI'ın devam eden operasyonları için 'muhtemelen teminat altına alınmış'  ifadesinin kullanıldığına dikkat çekilen haberde, "Denetçi raporunda Alman devletinin 595 milyon euro kredi sağlayarak iflastan kurtardığı FTI için kullanılan 'muhtemelen teminat altına alınmış' ifadesinin acenteler arasında endişe yarattığına dikkat çekildi. 

Bu ifadenin temerrüt riskine işaret ettiğini belirten VUSR, bunun da 2024 sezonu için hem müşteriler hem de acenteler arasında soru işaretleri yarattığını belirtti.

Neler oluyor?

VUSR'nin Başkanı Marija Linnhoff FTI'ın mali tablosunun çok sayıda soru işaretini ortaya çıkardığını söylüyor. Linnhoff "Sektörün ve tatilcilerin selameti için FTI özellikle bu yılki fiili rezervasyon gelişmeleri ile ilgili netlik sağlamalıdır. Çünkü bu şirketin gelecekte ayakta kalıp kalamayacağını göstermesi açısından önemli. 2022 mali tabloları, FTI'ın önemli bir finansal baskı altında olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

BILD Gazetei FTI

FTI'dan şeffaflık talep ediliyor

Müşterilerin ve seyahat acentelerinin kritik satış sezonu öncesinde FTI'ın iyi finanse edilen bir partner/şirket olup olmadığını bilmek istediği belirtilen VUSR açıklamasında, FTI'a yatırımcı girişi olacağına dair geçmişte defalarca dedikoduların ortaya çıktığı kaydedilerek, şirkete ilişkin şeffaflık sağlanması talep edildi. Linnhoff, tam bir analiz yapabilmek için FTI'ın 2022 mali tablolarını incelemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. 

FTI'dan açıklama

FTI Sözcüsü Angela Winter ise BILD'de yaptığı açıklamada "2022/23 mali yılında FTI geliri bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 artışla  4,1 milyar euroya ulaştı. Sezona ilişkin görünüm de umut verici. Tur operatörlüğü işinde ise yaz rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla şimdiden çift haneli yüzdesel artış görüyoruz. Bu olumlu eğilim seyahat acentelerine de fayda sağlayacaktır." dedi.


Bu Haber 23.02.2024 - 17:24:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.