Alman bakan: Milyonlarca tatilci zor durumda kalmaktan kurtuldu

Alman bakan: Milyonlarca tatilci zor durumda kalmaktan kurtuldu
Alman bakan, iflas başvurusunda bulunan Air Berlin'e sağlanan 150 milyon euroluk köprü kredinin doğru bir karar olduğunu savundu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, hükümetin, iflas başvurusunda bulunan Air Berlin'e sağladığı 150 milyon euroluk kredinin doğru bir karar olduğunu savundu. Bakan, kararla birlikte milyonlarca tatilcinin zor durumda kalmaktan kurtulduğunu ifade etti.

'AİR BERLİN LUFTHANSA'YA DEVREDİLECEK' İDDİALARINI YALANLADI

Almanya'nın ikinci büyük hava yolu şirketinin organize bir şekilde tasfiye edilebilmesi için hızlı bir yardım kararı alındığını belirten Brigitte Zypries, Air Berlin'in Lufthansa'ya devredilmek istendiğine ilişkin iddiaları da yalanladı. Bakan, söz konusu kararın iflas masasında ait olduğunu söyledi.


Foto:  Christian Wyrwa - fvw

''SEYAHAT ENDÜSTRİSİNİN İSTİKRARLI BİR HAVACILK SEKTÖRÜNE İHTİYACI VAR''

Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig ise, ''Seyahat endüstrisinin istikrarlı bir havacılık sektörüne ihtiyacı var.'' dedi. Avrupa'daki rekabet makamlarının havacılık sektöründeki birleşme ve anlaşmaları yakında takip etmesi gerektiğini kaydeden Fiebig, iç hatlarda rekabet ortamını korumanın giderek zorlaştığına dikkat çekti.

RYANAIR'E DAVA AÇTI

Konuyla ilgili bir değerlendirme de Alman Turizm Endüstrisi Federasyonu Başkanı ve TUI'nin eski CEO'su Michael Frenzel'den geldi. Seyahat endüstrisinin ve tur operatörlerinin hava yolu şirketleri arasında istikrarlı bir rekabet ortamına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Frenzel, iptal edilen uçuşları nedeniyle mağdur yolcular için Ryanair'e dava açtıklarını hatırlattı.

''ALMANYA'DA BİR TURİZM BAKANLIĞINA İHTİYAÇ VAR''

Almanya'da bir turizm bakanlığına ya da turizm sekreterliğine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Michael Frenzel, bunun Almanya'nın içeride ve dışarıdaki turizm profilini güçlendireceğini savundu. Bakan Zypries ise bu öneriye karşı çıkarak bir turizm ya da dijital bakanlığına karşı olduğunu, mevcut yapıyla koordinasyonun oldukça iyi sağlandığını belirtti.



Bu Haber 21.09.2017 - 13:42:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.