Alltours’dan 2023’e ve 2024 beklentilerine ilişkin açıklama

Alltours’dan 2023’e ve 2024 beklentilerine ilişkin açıklama

Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinden Alltours, 2023 sezonundan memnun olduğunu bildirdi. Şirket, en fazla büyüyen destinasyonları ve 2024 beklentilerini de açıkladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

2023 yılında vergi, amortisman ve faiz öncesini karını geçen yıla kıyasla yüzde 21 oranında arttırarak 74 milyon euroya çıkaran Alltours'un satış ve pazarlama müdürü Georg Welbers bunun çok sevindirici bir konsolide edilmemiş sonuç olduğunu söyledi.

Yüzde 7 ciro artışı

Şirketin patronu Willi Verhuven ise şirketin toplam cirosunu yüzde 7 artırdığını ancak misafir sayısının yaklaşık 2 milyonla sabit kaldığını ifade etti Verhuven "Tüketicileri kısıtlayan enflasyon ve zorlu ekonomik koşullara rağmen, başarılı bir mali yılı geride bırakabiliriz" diyor.

“Yüzde 60 özsermaye ile karlı bir şirketiz”

Alltours Grubunun bünyesinde tur operatörü Alltours, 172 satış acentesi, İspanya'daki incoming acenteleri Viajes Allsun Spain ve Alltours España ile Mayorka, Kanarya Adaları ve Girit'te 30 tane Allsun oteli bulunduğunu kaydeden Willi Verhuven 2021-22 sezonunda Covid öncesi seviyeyi aştıklarını ve şu anda da aynı yolda devam ettiklerini söylüyor. Verhuven "Sektörde ortalamanın çok üzerinde olan yüzde 60 özsermaye ile son derece karlı bir şirketiz. Çok verimli çalışma modeli sayesinde Alltours, geçen yılki maliyet artışlarının büyük bir kısmını şirket içinde karşılayabildi ve böylece müşteriler için fiyatları sektör ortalamasıyla karşılaştırıldığında nispeten sabit tutabildi." diye konuştu.

“Ocak ve şubatta tarihimizdeki en yüksek satışları yaptık”

Rezervasyon eğrisinin pandemi öncesi ile benzer olduğunu belirten Georg Welbers, en güçlü rezervasyonları ocak ayında aldıklarını, ocak ve şubat aylarında tarihlerindeki en yüksek rezervasyon sayısına ulaştıklarını anlattı. Welbers "2022-23 kış döneminde en fazla büyüyen destinasyonumuz Kanarya Adaları ve Mısır'dı. Enerji maliyetlerindeki artış dikkate alındığında kış dönemindeki büyüme özellikle dikkat çekiciydi. Enerji maliyetleri ciddi şekilde yükselmişti. Bu tip artışlara Almanlar genellikle hızlı tepki verir ancak bu durum da kışın ikinci yarısında çözülmüştü." dedi.

“Türkiye ve Yunanistan’da ciddi bir büyüme kaydettik”

Geçtiğimiz yaz sezonunda ciddi bir büyüme kaydettikleri diğer iki destinasyonun Türkiye ve Yunanistan olduğuna işaret eden Georg Welbers "İspanya'daki yüksek hacimli destinasyonlar bir önceki yılın rakamlarını yakalamayı başardı. Uzak mesafe tatiller ise yüksek uçuş fiyatları zayıf euro nedeniyle daha düşük bir büyüme gösterdi." ifadelerini kullandı.

2023-24 sezonunda tatil talebinin düşmesini beklemediklerini belirten Willi Verhuven "İnsanlar günlük rutininden uzaklaşmak istiyor. Çok sayıda krize rağmen ve tam da krize nedeniyle seyahat etmek istiyorlar. Özel tüketimin artması ve enflasyondaki düşüş beklentisi nedeniyle bu trend 2024 sezonunda da devam edecek." değerlendirmesini yaptı. 

Küresel krize rağmen yeni yılda misafir sayısını yüzde 3, geliri ise yüzde 6 artırmayı hedeflediklerini açıklayan Verhuven, bu yıl tatil fiyatlarının yüzde 3-4 bandında artmasını bekliyor.

Mısır rezervasyonları bir miktar düştü

Willi Verhuven, Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye yaptığı açıklamanın devamında şu noktaların altını çizdi:

"Bu kış sezonu satışları çift haneli büyüme oranları ile çok hızlı bir başlangıç yaptı. En güçlü büyüme ise Kanarya Adaları, Mayorka ve Türkiye'de kaydedildi. Uzun mesafe tatillerdeki toparlanma ise sürüyor.  Dominik Cumhuriyeti ve Meksika'ya dönük seyahatlerde önemli bir artış yaşandı. İsrail'deki savaşın patlak vermesine kadar Mısır, Alltours'un en güçlü büyüme gösterdiği destinasyonlardan biriydi. Ancak mevcut kış sezonu için Mısır'a yapılacak gezi rezervasyonları şu anda hafif bir düşüş gösteriyor.

Alltours, 2024 yazına yönelik rezervasyonlarda ilk etapta olumlu bir trend görüyor. Yüzde 50'ye varan erken rezervasyon indirimleri, ücretsiz yeniden rezervasyon ve iptal seçenekleri var. Alltours 2024 yaz programındaki klasik paket tatil rezervasyonları, 31 Ocak 2024 tarihine kadar herhangi bir sebep göstermeksizin ve hiçbir ek ücret ödemeden ücretsiz olarak iptal edilebilir veya yeniden rezerve edilebilir."

Allsun'a 30 milyon Euro'dan fazla yatırım yapıldı

Alltours'a göre, tur operatörlerinin yanı sıra özellikle Allsun otelleri de grubun iyi sonuçlar elde etmesinde önemli bir rol oynadı. Alltours, son yıllarda otel zincirinin modernizasyonuna 30 milyon euronun üzerinde yatırım yaptı. Verhuven, "Korona sürecini birçok otelimizi yenilemek, geliştirmek ve otel operasyonlarımızın sürdürülebilir hale getirmek fırsata çevirdik." dedi.



Bu Haber 21.11.2023 - 10:55:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.