Alltours, 2019 Türkiye tatili fiyatlarını ne kadar arttırdı?

Alltours, 2019 Türkiye tatili fiyatlarını ne kadar arttırdı?

Alltours, İspanya'daki kötü gidişe rağmen 2018 sezonunda 1.3 milyar euro ciroya ve 1.7 milyon müşteri sayısına ulaşmayı başardı. Bu yıl gelirlerini yüzde 6 oranında attıran şirket, gelecek yıl için de benzer bir hedef koydu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Düsseldorf merkezli tur operatörü Alltours, 2018 yılında gelirlerini yüzde 6 oranında attırarak 1.3 milyar euroya, müşteri sayısını ise yüzde 4 oranında arttırarak 1.7 milyona çıkardı. Cirosunun yüzde 90'ını sağladığı Almanya pazarında rezervasyonlarını yüzde 4 arttıran şirket, Hollanda, Avusturya ve İsviçre pazarlarında ise yüzde 4'ün biraz üzerinde rezervasyon artışı sağladı.

İSPANYA'DAKİ KAYBI TÜRKİYE VE YUNANİSTAN İLE DENGELEDİ

En büyük destinasyonu İspanya'daki zayıf talebi Türkiye ve Yunanistan'a dönük güçlü taleple dengeleyen Alltours'un 2017'de 940 bin olan İspanya yolcu sayısı 2018'de yüzde 7 düşüşle 875 bine geriledi. Şirketin sahibi Willi Verhuven, ''Balear ve Kanarya adalarındaki otellerin fiyat yükseltmesi, Mayorka'da turist vergisi alınmaya başlaması ve Air Berlin ve Niki'den doğan boğluğun doldurulamaması düşüşteki temel etkenler'' değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE REZERVASYONLARI YÜZDE 50 ARTTI

İspanya'daki gerilemeye karşın Alltours'un Yunanistan rezervasyonları çift haneli, Türkiye rezervasyonları ise yüzde 50 artış gösterdi. Benzer şekilde, Bulgaristan, Mısır ve Tunus rezervasyonlarında da ciddi büyümeler kaydedildi.

KIŞ SAITŞLARI İYİ BAŞLADI

Alltours 2018-2019 sezonunda ise gelirlerini yüzde 5.6, müşteri sayısını ise yüzde 3.2 oranında arttırmayı hedefliyor. Türkiye, Mısır ve Tunus kış satışları iyi başlayan Alltours, Kanarya adalarında ise geçen yılın gerisinde.

Alltours, geçen yıl 10 bin 800 olan programındaki otel sayısını, 2019 yılında (dinamik paket. markası Byebye'ınkiler dahil), 15 bine çıkarıyor. Birkaç yeni destinasyon açan Alltours; İspanya, Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan'da daha fazla sayıda özel oteli müşterilerine sunacak.

TÜRKİYE TATİLİ YÜZDE 2.5 DAHA PAHALI OLACAK

Öte taraftan Alltours'un 2019 turları ortalama yüzde 1.5 daha pahalı olacak. Yunanistan, Türkiye, Bulgaristan, Mısır, Portekiz ve Hırvatistan tatil fiyatları ortalama 2,5 oranında artarken, İspanya ve Tunus tatili fiyatları yüzde 1.2 ucuzlayacak.

YUNANİSTAN HEDEFİ 340 BİN

Fiyatların düşmesinin ardından İspanya talebinin yenide toparlanacağını uman Verhuven, Yunanistan, Türkiye, Mısır ve Tunus talebinin iyi olacağını düşünüyor. Verhuven, bu yıl Yunanistan'a götürdüğü yolcu sayısını yüzde 10 artışla 340 bine çıkarmayı hedefliyor.



Bu Haber 10.10.2018 - 17:26:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.