Alkoçlar Konyaaltı’nın kirasını ödemezse ne olacak?

Alkoçlar Konyaaltı’nın kirasını ödemezse ne olacak?
Alkoçlar'ın alacaklılara karşı konkordato zırhına bürünmesi, büyük tartışmalara neden olan Konyaaltı Sahili'ndeki durumu da bir kere daha gündeme getirdi; Alkoçlar kirayı ödemezse ne olacak?

Antalya-Konyaaltı sahilinin işletmesini alan Ender Alkoçlar’a ait Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ’nin konkordato ilan etmesinin ardından, gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e çevrilmişti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Menderes Türel, şirketin konkordato ilan ettiğine dair haberleri gazetelerde okuduğunu belirterek şunları söyledi:

TÜREL: BABAMIN OĞLU DEĞİL

“Bizimle ilgili sıkıntılı durum yok. Bir yıllık kirayı peşin aldık. Sözleşmemiz de açık, ödeme yapılmaması halinde sözleşmeyi tek taraflı feshetme yetkisine sahibiz. Gereğini neyse derhal yaparız. Şu anda bir senelik bedeli peşin aldığımız için, 10 milyonun üzeri bedeli naklen bize ödediler. O yüzden bizim için endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Nisan ayında ödeme tarihi geldiğinde ödemeyi aksatırlarsa gereken neyse yaparız. Kimse babamızın oğlu değil. Burası hukuk devleti. Herkes görevinin yerine getirmek zorundadır.''

''SÖZLEŞME KİMİNLE YAPILDI?''

HaberAntalya yazarı Abdullah Yalçın, konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Menderes Türel'in “Bizim sözleşme yaptığımız firmanın konkordatoya yönelik durumu söz konusu değil” dediğini aktaran Yalçın, yazısında şu noktaların altını çizdi:

''İlk yıl kira bedelinin peşin alınması doğal ve öyle olması gerekiyor. Zaten Alkoçlar ile Ünverler iş ortaklığı da alt kiracılardan kira bedellerini peşin almıştı.

Burada merak ettiğim konu; Başkan Türel 2 ortaklı bir şirketle sözleşme yaptıklarını söylüyor.

Belediye’nin ihalesine 2 ortaklı şirket ile mi girilmişti ve sözleşme bu şirketle mi yapılmıştı ki Başkan Türel, “Bizim sözleşme yaptığımız firmanın konkordatoya yönelik durumu söz konusu değil” açıklaması yapıyor.

Eğer öyle ise o şirket büyük bir ihtimal ile yeni kurulmuştur. O zaman şartname şartlarına yani son 10 yıl içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli toplamda en az 1500 yataklı 5 yıldızlı otel ya da 1. sınıf tatil köyü işletmeciliği ve bunun yanı sıra yine 10 yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentesi işletmeciliği bulunmuyor demektir.

Bu konuda Başkan Türel’in daha detaylı bir açıklama yapması gerekir diye düşünüyorum.''



Bu Haber 24.10.2018 - 09:58:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • tahir 24.10.2018 - 06:47

    başgan bizimle eyleniyi...tüm medyada alkoçların tek firma olarak katıldığı ihalede 10 trilyona aldığı bu ihaleyi alt kullanıcılara 100 trilyona devrettiği yazıldı çizildi.açıklamaları bizde yedik yani.büyükşehirin sayesinde hülya aplamın damadı tuttuğu barmağından bal yaladı.demek ki bu destekte çare olmamış hülya aplamın damadı alkoçlara.gerçi şimdi moda gibi oldu konkordato ilan edip tüm cukkayı yurt dışına götürmek.konkardato ilan etmeyene salak gözü ile bakılıyor piyasada.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.