Alican Aksu: İlk kez bir bakan turizm yöneticilerini ciddiye aldı

Alican Aksu: İlk kez bir bakan turizm yöneticilerini ciddiye aldı

TUROYD Başkanı Alican Aksu, Travel Turkey İzmir’de bir basın toplantısı düzenleyerek kurulması planlanan Türkiye Turizm Fonu ve Bakan Ersoy’la yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgiler paylaştı.


TurizmGüncel

Türkiye’de otellere yatırılan paraların 15-150 milyon dolar arasında olduğunu belirten Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Alican Aksu, yönettikleri bu tesislerin markalaşması, tanıtımı ve pazarlaması için yatırımlar yapıldığını belirterek, ‘’Bu rakamları topladığınız zaman çok ciddi bir külfet elde ediyor. Öte taraftan bir bakıyorsunuz bazı oteller gelirini arttırmak 3 dolar 5 dolar daha yükseğe satmak adına bu defa bir uluslararası franchise markanın kimliği altında buluşup bunlara yüzde 5 ile 8 arasında ücretleri ödüyor. Hala daha tur operatörlerine yüzde 5 ile 8 arasında ödediğimiz tanıtım katkı payları var. İsterseniz ödemeyin. Neden çünkü bizim hiç bir zaman milli tanıtım politikamız olmadı arkadaşlar. Türkiye’nin genel tanıtım politikasına ihtiyaç var.’’ dedi.

alican_aksu

''HANGİMİZ OTELİMİZ REEL DEĞERİYLE SATIYORUZ?''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sık sık vurgu yaptığı Türkiye Turizm Fonu’nu desteklediklerini belirten Aksu, ‘’Bu taslağa baktığımız noktada biz bugüne kadar zaten yüzde birleri fazlasıyla ödedik, yüzde yirmiler ödedik. Bu gün Türk turizminde otelcilikte hangimiz reel değerlerle oteli pazarlayabiliyoruz? Dolayısıyla biz Turizm Otel Yöneticiler Derneği olarak umutluyuz. Biz bu fonun doğru yönetilmesi durumunda, Türk turizmini çok farklı bir noktaya getirecektir.’’ görüşlerini ileri sürdü.

''FONA ÖDENECEK YÜZDE 1, YÜZDE 20-30 GELİR ARTIŞI OLARAK GERİ DÖNECEK''

Fona ödenecek yüzde 1’lik tutarın otellere yüzde 20-30 gelir artışı olarak döneceğini savunan TUROYD Başkanı, ‘’Mehmet Nuri Ersoy’un politikalarını açık konuşuyorum tasdik ediyoruz. Çünkü şu an elimizde umudumuzu yeşertecek başka bir şey yok. Alın bize bir şans. Turizmden, turizm dilinden anlayan bir bakan ve turizimcilerle yürümek istiyor. Biz de buna bu şansı vereceğiz. Fakat yürütülemiyorsa da tabi ki eleştireceğiz.’’ dedi.

''İLK KEZ Bİ TURİZM BAKANI TURİZM YÖNETİCİLERİNİ CİDDİYE ALDI''

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’la yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgi veren Aksu, ‘’Görüşme talebi bizden gitti. Çünkü Turizm Fonu ile ilgili taslak diğer turizm STK’larına ulaşmasına rağmen bize ulaşmamıştı. İlk kez bir turizm bakanı bir turizm yöneticilerini ciddiye alıp iki saat taslağın içeriğini anlattı bu da bizi onore etti. Bu tarihte bir ilktir. Kendisi bizi taslak hakkında bilgilendirdi, kafamızdaki soruları cevaplandırdı. Biz de içerikle ilgili konulardan tatmin olduk. Zaten bizim artık başka şansımız yok. Küçük hesaplarla düşünürken yüzde 1’leri kaybetmeyelim derken yüzde 30’ları kaybedebiliriz. Bunu bugüne kadar gördük.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 08.12.2018 - 11:24:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.