Ali Kızıldağ: Konaklama vergisinde Avrupa modeli uygulanmalı

Ali Kızıldağ: Konaklama vergisinde Avrupa modeli uygulanmalı

Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, konaklama vergisinde Avrupa modelinin uygulanması gerektiğini savundu.


1 Ocak 2023 tarihinden itibaren toplanmaya başlanacak olan konaklama vergisiyle ilgili otelcilerden değerlendirme ve eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Turizm sektörünün yıllardır krizler yaşayarak bugünlere geldiğini belirten Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ “Bir yıl iyi, bir yıl kriz şeklinde süregelen bir döngü var. Pandemi de inanılmaz büyük sıkıntılara yol açtı. Çok büyük küresel bir krizi yönetmek zorunda kaldık.” dedi.

Beş yıl boyunca en azından iyi geçen sezonlarda yatırım için fon oluşturulması gerektiğini savunan Ali Kızıldağ, rakip destinasyonların ekonomik olarak güçlü olduklarını belirtti.

"Konaklama vergisi 'ayak bastı parası' şeklinde olmalı"

Konaklama vergisinde ise Avrupa modelinin uygulanması gerektiğini kaydeden Kızıldağ “Sektör üzerindeki vergi yükünün birkaç yıl daha hafifletilerek devam etmesi görüşünü benimsiyorum. Bu süreç daha tam olarak netleşmese de hem otelden hem acenteden alınacak şeklindeki uygulama, Avrupa'daki sistem gibi olmalı... Avrupa'da ayak bastı gibi bir kere para alınıyor. Bu şekilde çok daha pratik olacaktır. Bir sürü soru işaretini de yok edecektir. Tüketici tarafından da bilindik olması nedeniyle, sıkıntı olmayacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 22.11.2022 - 08:44:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.