Ali Çandır: Antalya afet bölgesi ilan edilmeli

Ali Çandır: Antalya afet bölgesi ilan edilmeli
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, koronavirüs salgını nedeniyle Antalya'da istihdamın büyük bir yara alındığını belirterek, ''Antalya afet bölgesi ilan edilmeli'' dedi.

ATB Temmuz ayı Meclis toplantısı online gerçekleştirildi. ATB Başkanı Ali Çandır burada yaptığı konuşmada ülke ve Antalya ekonomisinin son durumu hakkında bilgi verdi.

Turizmdays’te Fikri Cinokur imzası ile yayınlanan habere göre, yılın ilk yarısını beklentiler, tahminler ve planların tamamen dışında tamamladıklarını belirten Çandır, ''Sonuçları hepimiz için yıpratıcı, hatta yıkıcıdır. Yaşadığımız zorlukların bir kısmını öteledik, ancak ortadan kaldırdığımızı söylemek pek mümkün değil. Bu zorluklarla tekrar yüzleşme durumumuz var ve hazırlıklarımızı buna göre yapmalıyız'' dedi.

''Pandemi istihdamda tam bir yok oluş ortaya çıkardı''

Pandemide Antalya iş dünyasının ilave kredi yükleri altına girmek durumunda kaldığına dikkat çeken Çandır, salgın döneminde en önemli ve kalıcı tahribatın istihdamda yaşandığını vurguladı. Çandır, şunları kaydetti.

'' Bir tarafta gelirleri sıfırlanmış işletmeler, diğer tarafta yetersiz hibe destekleri istihdamı hızla eritmeye başlamıştır. İşten çıkarma yasağının getirilmesi, sorunu çözmeye yönelik değil ötelemeye yöneliktir. Antalya ekonomisinin yüzde 71’inden fazlasını oluşturan hizmetler sektörü ve yüzde 8’inden fazlasını oluşturan tarım sektörü tam bir istihdam dostu. Pandemide Antalya istihdamı için tam bir yok oluş durumu ortaya çıkmıştır.''

''Antalya afet bölgesi ilan edilmeli''

Türkiye'deki istihdam kaybının yüzde 30’undan fazlasının tek başına Antalya’da yaşandığına dikkat çeken Ali Çandır, şöyle devam etti:

''Aslında bu bile kentimizin bir afet bölgesi ilan edilmesi için yeterli. Çünkü Rusya ile yaşadığımız uçak krizinden çok daha vahim bir ekonomik darboğazla karşı karşıyayız. O zaman belirli ölçülerde de kabul gören ‘Antalya Yaklaşımı’ önermiştik. Şimdi adeta afet bölgesi konumundayız. Antalya ekonomisinin en az yüzde 80’i çöktü. Beklenmedik doğal bir salgın afetinin, ülke ortalamasının çok üzerinde bir şiddetle kentimiz ekonomisini vurdur. Antalya, ülkemizin dünyaya açılan penceresidir. Unutmayalım ve unutturmayalım ki Antalya durursa Türkiye durur. Ülkemizde salgın afet bölgesi ilan etmek, içinde bulunduğumuz dönemin en önemli gündem maddelerinden biri olmalıdır. Vakit geçirmeksizin Antalya, afet bölgesi olarak ilan edilmelidir.”



Bu Haber 30.07.2020 - 16:51:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Feza Postalcı Akay 01.08.2020 - 10:16

    En doğru açıklama tamamen katılıyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.