Ali Can Aksu: Turizm hafızamız silindi

Ali Can Aksu: Turizm hafızamız silindi

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Ali Can Aksu, pandeminin turizm sektöründeki istihdama darbe vurduğunu belirtti. Bu süreçte turizm hafızasının silindiğini kaydeden Aksu, yeni bir senaryoya ihtiyaç olduğunu kaydetti.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’la kahvaltıda bir araya gelen TUROYD üyeleri, sektörde çalışanların sorunlarıyla ilgili Yavuz’a bilgi verdi.

Ali Can Aksu: Bu süreçte turizm hafızamız silindi

Pandemi döneminde Türkiye’nin turizm hafızasının silindiğini kaydeden TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Çıkar yol bulmaya çalışıyoruz. Bu durum en çok istihdamı vurdu, 600 bin personel evde, KÇÖ olsa dahi ne yazık ki bu yeterli değil. Pandemiden sonra turizmi destekleyecek argümanlardan birinin kültür olduğunun farkındayız. Biz profesyoneller eskiden olduğu gibi bugün de üretmek zorundayız. Turizm hafızamız bu süreç ile silinmiştir. Turizmde yeni bir senaryo yazmaya ihtiyaç var. Sektörün desteklenmesi çok önemli yoksa ayakta duramaz” dedi.

turoyd_1

“Sahadaki gerçek kahramanlar sizlersiniz”

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise “Sahadaki gerçek kahramanlar sizlersiniz. Yatırım elbette önemli. Ancak yatırım profesyonellerin ellerinde değer buluyor. İçinizden gelen biri olarak biliyorum, sizler bazen bir fabrika, bir şehir gibi çalışan tesisleri yönetiyorsunuz. Turizm profesyonelleri sadece turizm değil teknoloji, tarım, kültür, sanat gibi konularda da proje üretecek, söz söyleyecek yetkinliğe sahip. Kalkınmanın en iyi kaldıraçlarından bir olan turizm sektörü, özellikle oteller destinasyonlara büyük katkılar sağlıyor. Şehirde olan her olay, aktivite otelcinin meselesi haline geliyor.’’ ifadelerini kullandı.

“İstanbul’daki otelcilik tecrübesini tüm Türkiye’ye yaymamız lazım”

Profesyonel otel yöneticilerinin aslında şehirlerin en önemli paydaşları olduğunu söyleyen Yavuz, ‘’Üstelik turizm profesyonelleri sahip oldukları bilginin yanı sıra sahip oldukları kültür, görgü ve dünya görüşü ile sadece turizm değil teknoloji, tarım, kültür, sanat gibi konularda da proje üretecek, söz söyleyecek yetkinliğe sahip. İstanbul’daki tecrübeyi tüm Türkiye’ye yaymamız lazım.“ dedi.



Bu Haber 21.11.2020 - 09:04:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet Elden 21.11.2020 - 12:09

    Yarin pandemi bitse , otellerin toplamasi en az 5 sene cunku egitimli personel kalmadi , hepsi dagildı , hele o buyuk otelleri cekip cevirecek tecrubede eleman , elektronik internet alt yapısını bilen elemanlar hep baska sektorlere kaydı. Yarin oteller acılsa e fatura kesecek adam bile yok, devlet otelcinin uzerinde ki butun yukleri kaldirmazsa , otellerin hepsi apart residance olur yada yok parasina bankalara devir olur

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.