Ali Ağaoğlu’ndan ‘Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi’ ile ilgili açıklama

Ali Ağaoğlu’ndan ‘Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi’ ile ilgili açıklama
Ali Ağaoğlu’nun sahip olduğu Ağaoğlu Şirketler Grubu, Muğla-Milas’ta hayata geçirileceği belirtilen “Turizm kasabası” projesi ile ilgili açıklama yaptı.


Ali Ağaoğlu’nun Muğla-Milas’ta yapmaya hazırlandığı ve bölgede büyük sorunlara neden olacağı gerekçesiyle kamuoyundan tepki alan “Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi” projesiyle ilgili şirketten açıklama yapıldı.

Projenin tamamının uluslararası standartlara çerçevesinde yapılacağı ve dünyaca kabul edilmiş olan çevreye duyarlı uluslararası USGBC (US Green Building Council) tarafından verilen LEED-ND (Leed for Neighborhood Development) sertifikasının gerektirdiği esaslara göre planlandığı ileri sürülen açıklamada, projede hiçbir kamu ve belediye kaynağının kullanılmayacağı ifade edildi.

Yüzde 90’ı yeşil alan olacak”

4,8 milyon metrekare üzerine yapılacağı ve bu alanın yüzde 90’ının yeşil alan olarak kullanılacağı iddia edilen açıklamada, “Taban oturum alanının yüzde 10’u dahi geçmeyeceği öngörülmektedir. Arazinin geri kalan yüzde 90’lık kısmı ise yeşil alan, bölge halkı ile geliştirilecek akıllı tarım alanları, peyzaj alanları, spor alanları, kültür ve sanat alanları ve çocuk oyun alanları olarak planlanmaktadır.” denildi.

Ali Ağaoğlu Milas Projesi

Konut değil yaşam alanı”

Projenin salt konut değil, bir yaşam alanı projesi olduğu belirtilen açıklamada, “Proje çocuk, genç, yetişkin ve ileri yaş tüm kesimlere hitap eden eğitim, kültür-sanat, sağlık, turizm, teknoloji, spor gibi birçok alt konsepti de içeren ve dünya standartlarında bir anlayışla tasarlanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

18 delikli golf sahası da olacakmış

Proje kapsamında bir tane de 18 delikli golf sahası olacağı kaydedilen Ağaoğlu, projenin suyunun denizden, enerjisinin ise güneşten sağlanacağını, alt yapı ve çevre yatırımlarının tamamının ise belediye değil kendilerince yapılacağını kaydetti.



Bu Haber 28.09.2021 - 15:23:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.