Aleksey Mordaşov'un tur operatörüne el konuldu

Aleksey Mordaşov'un tur operatörüne el konuldu

Tur operatörü Sun & Fun'ın sahibi Aleksey Mordaşov'un Ukrayna'daki tur operatörüne el konulduğu bildirildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği operasyon nedeniyle Avrupa devletlerinin yaptırım listesine giren, TUI Grubunun en büyük hissedarı Aleksey Mordaşov'un Ukrayna'daki tur operatörüne el konulduğu öğrenildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi el koydu

Rus turizm basınında yer alan habere göre, Mordoşov'un sahip olduğu TUI Ukrayna'ya Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından el konuldu. Ukrayna Güvenlik Servisinin açıklamasında Aleksey Mordaşov'un veya şirketinin isminin direkt anılmadığı, ancak Severstal'ın sahibi Aleksey Mordaşov'dan ve sahibi olduğu TUI Ukrayna'dan bahsedildiğinin açık olduğu kaydedildi.

Rusya iş çevrelerinde "Demir Çocuk" olarak bahsediliyor

El konulan tur operatörünün sahibinden, "Rusya Federasyonu iş çevrelerinde 'Demir Çocuk' olarak bahsedildiği belirtilen açıklamada, söz konusu şahsın Rusya'nın en büyük çelik ve madencilik şirketlerinden birinin sahibi ve hissedarı olduğu kaydedildi.

Hesaplarındaki parala el kondu

Ukrayna Güvenlik Servisinin açıklamasında, şirketin 54,5 milyon ruble sermayesi ile banka hesaplarındaki 5 milyon rubleye ve 106 bin dolara da el konulduğu ifade edildi. El konan varlıkların, Ukrayna Ulusal Ajansına devredildiği açıklandı.

TUI Rusya'yı Taras Madura'ya devretmişti

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği operasyon sonrası AB'nin yaptırım listesine alınan TUI'nin en büyük hissedarı Aleksey Mordaşov, TUI'deki hisselerini eşine devretmiş ve şirketin denetim kurulundan istifa etmişti. Mordaşov, daha sonra Rusya'daki TUI Rusya'nın ismini Sun & Fun olarak değiştirmiş ve şirketi o dönem CEO olarak görev yapan Taras Demura'ya devretmişti.



Bu Haber 30.06.2022 - 19:25:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.