Alanya turizmine 'petrol dolum tesisi' hançeri 

Alanya turizmine 'petrol dolum tesisi' hançeri 

Turizm bölgesi Alanya'nın sakinleri, Yeşilöz Mahallesindeki petrol dolum tesisinin büyütülmesine tepki gösterdi. Kat kat büyütülmek istenen tesisin turizmi ve tarımı tehdit ettiğini belirten Alanyalılar, projenin iptal edilmesini istiyor.


Alanya’nın Yeşilöz Mahallesi’ne geçtiğimiz yıllarda kurulan Aytemiz Petrol şirketine ait dolum tesislerinin kapasite artırımına Alanya’dan tepkiler büyüyor. ÇED olumlu raporu verilen Aytemiz Dolum Tesisi’nin büyütülmemesi için açılan davanın keşfi yapıldı. Bilirkişi heyetinin yaptığı keşif sırasında bölgeye gelen davacılar, köylüler, avukatlar, doğa gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri hassasiyetlerini heyete ilettiler. 

Aytemiz Alanya Dolum Tesisi

Yerleşik yaşayan yabancılar evlerini terk etti

Heyete yapılan bilgi aktarımında tesisin yapımıyla birlikte başta İngiliz ve İskoçyalılar olmak üzere, bölgede yerleşik yaşayan yabancıların evlerini satarak bölgeyi terk ettiği belirtildi.  Denizdeki platformu karadaki dev tankerlere bağlayan borunun akarsu kanalından iletildiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu borunun aşırı dalgalanma ve deprem gibi unsurlarla kırılabileceği, akaryakıt pompalaması öncesinde bu durumun bir kez yaşandığı ve kilometrelerce uzunluktaki yakıt borularının tarım arazileri için tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.

Kimyasal atık üretecek

Boruların geçtiği bölgelerin tarım arazisi olarak kullanılamayacağını belirten çevre sakinleri, denizdeki platformdan karadaki dev tankerlere yüksek basınçla pompalanacak olan yakıtın oluşturacağı boru ısınmasını gidermek için alınacak tedbirlerin kimyasal atık üreteceği ve geniş bir alanda insan ve tarımsal alanların sağlığının kaybolmasına sebep olacağını söyledi.

Aytemiz Alanya Dolum Tesisi 1

Deniz kaplumbağalarının yuvalarının yüzde 60'ı yok oldu

Kat kat büyütülmek istenen tesisin şimdiden deniz kaplumbağa yuva alanlarını yüzde 60 ölçüde yok ettiği ve nadir kum zambaklarının sayısını azalttığı belirtilirken, pompa ve denizdeki tanker titreşimlerinin bölge deniz canlılarına zarar verdiği, bir kaza durumunda yakın bir zaman önce yaşanan havai fişek faciasının kat kat fazlasının yaşanabileceği ifade edildi.

Aytemiz Alanya Dolum Tesisi 2

Alanya içinde yakıt tankerleri cirit atacak

Söz konusu dolum tesisinin terör saldırıları veya savaş durumunda stratejik hedef haline geleceğini belirten vatandaşlar, çevreciler ve siyasi parti temsilcileri, Alanya'nın bir turizm bölgesi olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda yakıt tankerlerinin Alanya içinde daha fazla yer alacağını ve tehlike oluşturacağını ifade eden katılımcılar, ''Dolum tesisinin büyütülmesi turizme kökten zarar verecek. Tesislerin  büyütülmek yerine bir an önce kapatılması gerekir. Yakıt depolama tesisleri bölgede uzun yıllardır sürdürülen tarım ve turizm dengelerini alt üst edecek'' diyerek projenin iptal edilmesini istedi.



Bu Haber 16.07.2020 - 18:51:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kenan köse 30.05.2021 - 11:33

    bu tesis muhtar ve azalarla yapılan pazarlıkla kendi akrabalarını işe alma sözü ve yüklü bir miktar rüşvetle köylülerden habersiz oldu bittiye getirilerek imzalandı bu tesisin müdiresi Ayşe toksözde bu anlaşmayla işe başlayanlardan bu tesisi kadın kendi malıymış gibi kullanıyor ve kendisinden başka mühendisin çalışmasını engelliyor gelen mühendisleri de mobing uygulayaraka istifaya zorluyor yeni olarak serdar kürşat köse isimli mühendisi iftifaya zorladılar 2 ay çalışabildi bu tesis te.. bu mühendisin anlatığına göre burada olacak bir kaza 40 km çapında bir patlamaya sebebiyet verebilir gazipaşadan konaklıya kadar alanya yerle bir olur..bu tesiste milyonlarca litre likitgaz,benzin be motorin mevcut gelen gemilerde ise milyarlarca litre bir patlamayı düşünün artık alanyada turistler dahil tamamı imha olur ve uluslararası bir krize neden olabilir. patlamanın şiddetiyle oabilecek depreminde 8 ila 20 şidetinde olabileceği ve arkasından tusunaminin kaçınılmaz olduğu buda gözgöre göre toplu bir katliama sebep olabilceği mühendisler tarafından açıklandı tesis müdiresi ayşe toksöz çeşitli yerlere rüşvetle herşeyi kapattığı için aytemiz yönetimi onun bu hükümdarlığına sessiz kalıyor.. bu rüşvet alan muhtar aza ve diğerleri ifşa edilerek bu tesis kapatılmalı yoksa alanya komple imha olacak... kenan köse 05379480485 yazılarımızın devamı gelecek bütün platformlarda ALANYADA BOMBA VAR sloganı ile alanya için savaş başlatacağız. suç duyurusundan cimere şikayetler ve haber merkezlerine verilecek çekimler ile ve imza kampanyalarıyla destekeyerek bu tesisi biran önce kapamazsak alanya kalmayacak... alanya halkı yaşamak istiyorsa bu tesisin kapatılması için destek vermek ve ayağa kalkmak zorunda yoksa alanya yok olacak... sevgilerimle

  • Mert Tunçel 17.07.2020 - 01:51

    Vasıfsız yöneticiler tarafından güzelim ülke iğrenç bir yer olma yolunda hızla ilerliyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.