Antalya bu yıl asıl büyümeyi Almanya pazarından bekliyor

Antalya bu yıl asıl büyümeyi Almanya pazarından bekliyor
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, bu yıl Antalya'ya 3 milyon Alman turist gelmesini beklediklerini açıkladı.

Rus turistlerin son iki yıldır Antalya'ya döndüğünü belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bu yıl esas büyümeyi Almanya pazarından beklediklerini söyledi.

Akşam'dan Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre Yağcı, ilk 4 ayda Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısında yüzde 25 artış olduğuna dikkat çekti. Sezonun bu şekilde devam etmesi durumunda yıl genelinde Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısının yüzde 15-20 bandında artacağını ifade eden Yağcı, bu yıl toplamda 16 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini belirterek şu noktaların altını çizdi:

''Antalya bölgesi geçen yıl Rus turist açısından neredeyse doyum noktasına ulaştı. 2018’de 4 milyon 800 bin olan Rus turist sayısını bu yıl yüzde 5-10 artırırız. Asıl büyük artışı ise Avrupalı turistlerde hedefliyoruz.

''Özellikle de Alman turistlerin tekrar Türkiye sahillerine dönmesini bekliyoruz. Geçen yıl 2.5 milyon civarında gerçekleşen Alman turist sayısının bu yıl 3 milyona çıkmasını hedefliyoruz.”



Bu Haber 18.05.2019 - 11:34:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.