Aktivistler, Lufthansa’ya rekor tazminat ödeyecek

Aktivistler, Lufthansa’ya rekor tazminat ödeyecek

Hamburg’da 2023 yazında gerçekleştirilen havalimanı grevinin ardından mahkeme, eyleme katılan 10 Letzte Generation üyesini Lufthansa Grubu’na toplam 403 bin Euro tazminat ödemesine karar verdi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Hamburg Eyalet Mahkemesi, 2023 yılının Temmuz ayında  Hamburg Havalimanı’nda düzenlenen protesto nedeniyle Letzte Generation hareketine bağlı 10 üyeyi tazminat ödemeye mahkûm etti. Mahkeme, eylem sonucu Lufthansa Grubu’na toplam 403 bin euro, yani yaklaşık 403 bin Euro ödenmesi gerektiğine karar verdi. Bu karar, Eurowings’in grup havayolları adına açtığı dava sonucunda alındı.

Eylem, 13 Temmuz 2023 sabahı gerçekleşti. Aktivistler havalimanının güvenlik alanına girerek pistlerin yakınında kendilerini yapıştırdı. Bunun üzerine havalimanı yaklaşık dört saat boyunca tüm uçuşları durdurdu. 57 Lufthansa uçuşu iptal edildi; Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ve Brussels Airlines bu durumdan etkilendi. Yaklaşık 8 bin 500 yolcu seyahat edemedi. Protesto, tatil sezonunun başlangıcına denk geldiği için hava trafiğinde ciddi aksamalara yol açtı. Aynı dönemde Düsseldorf Havalimanı’nda da benzer eylemler gerçekleştirildi.

Mahkeme, eylemi “kurulu ve yürütülen bir işletmeye müdahale” olarak değerlendirdi ve tazminat talebini haklı buldu. Davanın değeri 700 bin euro olarak belirlendi. Aktivistler ayrıca dava masraflarını da ödemek zorunda.

Tazminat ödenmezse, aktivistler iki yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Letzte Generation hareketi, şu anda “Neue Generation” olarak isim değiştirdi ve artık yol ve havalimanı blokajları yerine vatandaş meclisleri organize etmeyi planlıyor.



Bu Haber 27.11.2025 - 14:21:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.