Akıllara durgunluk veren olay: Yerli turistten tur otobüsüne molotoflu saldırı

Akıllara durgunluk veren olay: Yerli turistten tur otobüsüne molotoflu saldırı
Kuşadası’na tatile gelen yerli bir turist, aynı otelde kaldığı ve tartıştığı Sırp turistlerin otobüsüne molotoflu saldırıda bulundu. Otobüsteki yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, saldırgan ise olayın ardından polis tarafından kısa sürede yakalandı.


Kuşadası’na bağlı Hacıfeyzullah Mahallesi, Sabri Mumcu Caddesi’nde turizm sezonunun ortasında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Buradaki bir otelde kalan Türk vatandaşı yerli turist ile Sırp turist kafilesi arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.



Aydın Denge'den Ediz Verdioğlu'nun haberine göre, aşırı derecede alkollü olduğu iddia edilen yerli turist ile Sırp turistler arasındaki sözlü tartışma, otel yöneticilerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Olayın ardından otelin dışına çıkan yerli turist, bir akaryakıt istasyonuna giderek benzin aldı ve aldığı benzini de iki bira şişesine doldurdu. Daha sonra tekrar otelin bulunduğu caddeye gelen saldırgan, iki adet molotof kokteylini otelin önünde park halinde bulunan Sırp turistlere ait otobüse fırlattı. Saldırının ardından küçük çaplı bir yangının çıktığı otobüse ilk olarak otel personeli, ardından da Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası İtfaiye Grup Amirliği ekipleri müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, kaçmaya çalışan saldırgan ise Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Bu Haber 30.07.2018 - 10:04:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.