Akif Beki'den Fettah Tamince'yle ilgili dikkat çeken yazı

Akif Beki'den Fettah Tamince'yle ilgili dikkat çeken yazı

Geçtiğimiz günlerde Bakan Mehmet Nuri Ersoy'u eleştiren bir yazı kaleme alan Karar gazetesi yazarı Akif Beki'nin hedefinde bu kez Fettah Tamince'yle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.


Geçtiğimiz günlerde Yunan Adalarına gemi turları düzenlediği için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u eleştiren Akif Beki, bu sefer de Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin Tanıtım Ajansı'nın yönetimine atanmasına ilişkin bir yzı kaleme aldı.

Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart'ın, ''ETS’yi 3 günlük tatil için aramamız FETÖ ile irtibat sayıldı. Aylarca hapis yattık. Anlaşılan yeterli bulunmadı. ETS patronunun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu bir dönemde 1 yıl 16 gün daha hapis yatacağız...” sözlerini hatırlatan Akif Beki, burada sorgulanan şeyin ETS'nin patronunun dışarıda olması değil, Musa Kart'ın içeride olması olduğunu ifade etti.

Benzer bir durumun Fettah Tamince için de geçerli olduğunu kaydeden Beki, şu ifadeleri kullandı:

''Denmiyor ki; geçmişinde Zaman gazetesinin hissedarlığı varken Tamince’ye dokunulmuyorsa Zaman aboneliği tespit edilenlere sırf bu yüzden niye dokunuluyor?

Öyle ya, mahkemede suçlu bulunmadığı halde başı yananların da elinde beraat ve takipsizlik gibi yargı kararları var. Onlar neden aklanmış olmuyor, KHK ile ihraç edilenleri neden hala işe iade edilmiyor, kanun önünde eşitlik ve adalet bunun neresinde?''

Fettah Tamince'ye tepkinin tersinden gösterildiğini savunan Akif Beki, Ertuğrul Özkök'ün yazdıklarına katıldığını belirterek şun ifadeleri kullandı:

''Ha, liyakat boyutuna gelirseniz...

Orasını, Ertuğrul Özkök önceki gün yazdı.

Yeni kurulan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na, sektörün önde gelen vizyonerlerinden geçici atamalar yapılmış. Aralarında, Cem Kınay gibi isimlerin yanında Fettah Tamince de var. Vay, nasıl olurmuş!...

Tamince’nin kayrıldığına, devlet katında en ziyade iltifata mazhar olduğuna son delil gibi sunuluyor.

Ama liyakate uygun düşmediği için değil yine itiraz.

Özkök’e katılıyorum. Liyakat bakımından Tamince böyle bir kurula atanmayacaktı da kim atanacaktı?

“Rixos gibi artık dünya markası haline gelen bir konsepti yaratan...

Land of Legends gibi dev bir hayal projesini Antalya’ya kazandıran...''



Bu Haber 30.08.2019 - 09:35:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.