Akif Beki'den Bakan Ersoy'a Yunan Adaları eleştirisi: Bangır bangır...

Akif Beki'den Bakan Ersoy'a Yunan Adaları eleştirisi: Bangır bangır...

Karar gazetesi yazarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi Etstur'un Yunan Adalarına tur düzenlemesini eleştirdi.


Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Etstur'un Yunan Adalarına tur düzenlemesini eleştiren bir yazı kaleme aldı.  “Bakan şirketiyle Yunan adalarına bir iki!” başlığıyla bir yazı keleme alan Beki, , “Yunan adalarını bizim Kültür ve Turizm Bakanımızın şirketi pazarlıyorsa, bizim sahilleri kim pazarlayacak?” ifadelerini kullandı.

''TV’de gözüme çarpıyor, radyoda kulağıma çalınıyor, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un şirketi Yunan adalarına bangır bangır tur pazarlıyor. Fakat çok olağan, her yerde rastlanan alelade bir durummuş gibi lafı dahi edilmiyor.'' diyen Akif Beki, 'Yunan adalarına vizesiz tatil ETS Tur’dan sorulur' sloganıyla dönen reklamlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

''Ne ala da, bizim sahillerde tatil kimden sorulacak peki, Yunanistan Turizm Bakanı Theoharopulos’dan mı? Şirketi bulunmuyor ama olsaydı ve Bodrum’a, Antalya sayfiyelerine tur satsaydı Yunanlılar ne derdi? Bizdeki gibi hiç göze batmaz mıydı?''

Ersoy’un siyasetle ticareti ayrı tutmasını takdir ediyorum elbette, ikisini karıştırmıyor. Siyasette bizim sahilleri pazarlamaktan sorumlu, ticarette ise şirketi Yunan adalarına tur götürüyor. Son derece profesyonel bir yaklaşım.

Bakan Bey’in sektörü en iyi bilen, başarılı bir turizmci olduğuna kuşku yok. İddialı, rekabetçi ve basiretli bir girişimci olduğu, gemisini yüzdüre yüzdüre sektör lideri yapmasından belli.

Ticari hayatı ve kabiliyetleri hakkında kime sorsanız; iş tutuş tarzından, girişkenliğinden övgüyle söz edildiğini duyarsınız. Pratik sorunlara hakimiyet ve çözme kapasitesi açısından bir şans aslında o göreve getirilmesi, doğru. İsabetli bir seçim olduğunda da hemfikirim.

Ne ki aktif yöneticiliğinden ayrılmış bile olsa, sahibi olduğu firmanın ‘gel gel’ kampanyalarıyla Yunan adalarına turist toplaması hala garip geliyor kulağıma, alışamıyorum bu fikre.

Yanlış anlaşılmasın; bakanları Türkiye aleyhine ileri geri konuşuyor, tarihsel ihtilaflarımız var, ilişkilerimiz inişli çıkışlı diye değil garipsemem.

Bazı iktidar propagandistleri gibi ‘hala Yunan adalarına tatile gitmeyi düşünenler şu habere bir daha baksın’ cazgırlıklarıyla kimseyi ayıplamıyorum. Ya da planlarını değiştirip Mikonos yerine Mayorka adasına gitmeye, Rodos’tan vazgeçip İbiza paketi almaya çağırmıyorum.

‘Nasıl olur da Yunanistan’a Türkiye’den turist taşır, onlara gideni bize çekmeye uğraşması gerekmiyor muydu, rakibimize çalışıyor, başka yer mi kalmadı’ demiyorum yani. O gemiler, kıyasıya rekabet etmediğimiz başka, bizden uzak cazibe merkezlerine de kaldırılsa aynı tuhaflığı hissederdim.

Takıldığım garabet, gayet basit ve yalın. Yerli alternatiflerimizle çekişen Yunan adalarını bizim Kültür ve Turizm Bakanımızın şirketi pazarlıyorsa, bizim sahilleri kim pazarlayacak?''


Bu Haber 04.07.2019 - 12:42:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • levent erdoğan 04.07.2019 - 03:03

    Bakan olunca tüm ticari işlerini bıraksın mı ? Boş işler ile uğraşmayın.

  • Anonymous 04.07.2019 - 01:45

    Akif Bey bu bir gemi turu. Yüzen otel gibi düşünebilirsiniz. Yani kendi ülke vatandaşımız yine kendi ülkesine ait bir seyahat acentesinin kiralama yaparak sefere koyduğu yüzen bir otelde kıyıları geziyor. Ekstra turlara katılıyor ise de bunun bile büyük bir payı acentenin kendisinde kalıyor. Yani Yunan tarafı düşündüğünüz kadar bir kâr sağlamıyor bu işten. Bakan bey Türkiye tarihinin en yüksek turist girişinin yaşandığı bu yılda sizce daha fazla teşvik ve takdiri hak etmiyor mu? Ya da madem acentesini eleştiriyorsunuz, o halde yüksek sayıda turist getiren otellerini neden yazmıyorsunuz. Laf-ı Güzaf...

  • Ahmet Dal 04.07.2019 - 01:16

    Yazarimiza katiliyor ilave olarak'da ayni kisinin ucuza bilet sitesi ile diger seyahat acentalarina haksiz rekabet yaptigini eklemek istiyorum...Ayrica Vizesiz Tur cumlesi baslibasina bir yalandir...en az sengen vizesi kadar evrak hazirlanip onceden gemi sirketine gonderiliyor + vizesiz tura ?? ekstra bir vize ucreti odeniyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.