Akdeniz’de 6,4 büyüklüğünde deprem

Akdeniz’de 6,4 büyüklüğünde deprem
Akdeniz’in Kıbrıs açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, Akdeniz'in Kıbrıs açıklarında saat 04.07'de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Mersin, Antalya, Adana, Konya başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.07’de Akdeniz’de, Kıbrıs Adası’nın güney batısı açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deniz yüzeyinin 5.06 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık 134 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Deprem özellikle Akdeniz’e kıyısı olan Antalya, Adana, Mersin ve Hatay ile iç kesimde kalan Burdur, Isparta, Konya ve Karaman‘ın bazı ilçelerinden de hissedildi.

Özellikle Antalya merkez ve doğu ilçeleri Manavgat, Alanya ve Gazipaşa‘da depremi şiddetli hisseden vatandaşlar yataklarından fırlayarak sokaklara kaçıştı. Endişelendiklerini belirten vatandaşlar, sarsıntının uzun süre devam ettiğini öne sürdü. İlk belirlemelere göre bu bölgelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Olumsuz bir ihbar yok

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Akdeniz’de Anamur ilçemiz açıklarında saat 04.07’de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Baf açıklarında saat 03:07'de meydana gelen deprem tüm bölgede hissedildi. Sivil Savunma Başkanı'ndan aldığım bilgiye göre herhangi bir hasar tespit edilmemiştir. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.



Bu Haber 11.01.2022 - 09:56:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.