Akdeniz otelleri Alman tur operatörleriyle fiyat pazarlığına hazırlanıyor

Akdeniz otelleri Alman tur operatörleriyle fiyat pazarlığına hazırlanıyor

Akdeniz çanağındaki otellerin Alman tur operatörlerinden daha yüksek fiyat artışı istediği belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Yüksek enflasyon, yükselen enerji fiyatları, personel yetersizliği ve artan personel giderleriyle mücadele eden Akdeniz çanağındaki oteller, Alman tur operatörlerinden daha yüksek fiyat artışları almak istiyor.

Paket tatil fiyatları ciddi şekilde artacak

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yayınlanan haberde, benzer sorunlarla boğuşan İspanya, Yunanistan, İtalya, Portekiz, Türkiye ve diğer büyük destinasyonlardaki otelcilerin yüksek zam oranlarını tur operatörlerine kabul ettirmeleri halinde paket tatil fiyatlarının ciddi şekilde yükseleceği kaydedildi.

"Ücretlerin artması ve çalışma koşullarının iyileşmesi gerekir"

Güney Avrupa'daki destinasyonların turizm sektöründe 400 bin civarında personel açığı olduğu kaydedilen haberde, bu nedenle Portekiz'in Algarve turizm bölgesinde turizmciler restoran ve barların açılış ve kapanış saatlerini kısıtlama, SPA hizmetlerini azaltma gibi gelir elde edilen etkinlikleri azaltmaya başladı. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, turizmin sadece turistler için değil, çalışanlar için de çekici olması gerektiğini belirterek, "Bunun olabilmesi için de ücretlerin artması ve çalışma koşullarının iyileşmesi gerekir." dedi.

"Operatörlerle oteller arasında zorlu bir müzakere süreci yaşanacak"

Bu durum önümüzdeki dönemde tur operatörleri ile otelciler arasında zorlu bir müzakere süreci yaşanacağını gösteriyor. Sorun fiyatların artıp artmayacağı değil, ne kadar artacağı.

Balear Otelciler Birliği Başkanı Carolina Quetglas, "Ağustos ayında gelecek yılın fiyatlarını müzakere etmeye başlayacağız. Fiyatların yüzde 8-10 arasında artması için bastıracağız. Ancak Avrupa'daki ekonomik durum nedeniyle bu zor olacak." diyor.

Otel maliyetleri yüzde 25 - 40 arttı

Balear Adaları'ndaki otellerin maliyetlerinin yüzde 25 - 40 arasında arttığına dikkat çeken Quetglas, bunun daha yüksek personel ücretlerini imkansız hale getirdiğini kaydetti.



Bu Haber 30.07.2022 - 19:58:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yerli Turist Ne Olacak

    Hasany 31.07.2022 - 08:33

    Pazarlık sonunda yerli turist için herşey dahil tatil tatlı bir rüya olarak kalacak gibi duruyor.Turizmciler bu konu hakkında ne düşünüyor acaba,kendi ülkemizde tatil yapamayacağız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.