Airbnb'nin otelciliğe ilgisi büyüyor: Son dakika rezervasyon uygulamasını satın aldı

Airbnb'nin otelciliğe ilgisi büyüyor: Son dakika rezervasyon uygulamasını satın aldı
Geçtiğimiz hafta HotelRunner’ı “Tercih Edilen Yazılım İş Ortağı” olarak seçen Airbnb, otel rezervasyon uygulaması geliştiren HotelTonight‘ı satın aldığını doğruladı. HotelTonight, seyahat edenlerin son dakika konaklamalarını uygulama üzerinden ayarlamalarını sağlıyor.

Airbnb halka arza hazırlandığı bu süreçte, evlerin yanı sıra otellerin de kapılarını aralamayı hedefliyor. Ocak ayında gündeme gelen, ancak satış fiyatı konusundaki müzakerelerin uzaması sonrası sıcaklığını yitiren haber, dün akşam doğrulandı. Airbnb, kullanıcılarına son dakika otel fırsatları sunan HotelTonight’ı satın aldığını açıkladı.

Webrazzi’de yer alan habere göre, Airbnb bu yıl içinde halka arzı tamamlamayı beklese de şirketin CEO’su ve kurucusu Brian Chesky bu konuda bir tarih belirtmekten kaçınıyor. Uzun vadede uçtan uca bir seyahat platformu olmayı hedefleyen Airbnb, platformunda ev paylaşımından otel rezervasyonuna, iş seyahatlerinden deneyimlere kadar birçok farklı seçeneği bulundurmayı düşünüyor. Bu seçeneklerden bazılarının çoktan platformda yerini almış olduğunu da belirtelim.

SATIŞ FİYATI BELİRSİZ

Airbnb, şimdilik  HotelTonight satın almasıyla ilgili mali detayları paylaşmayı tercih etmiyor. Ancak anlaşma tamamlandıktan sonra HotelTonight, uygulama ve web sitesi olarak bağımsız bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Bunun yanı sıra girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Sam Shank Airbnb’nin evlerden sorumlu başkanı Greg Greeley’nin alt kademesinde yer alacak.

Shank satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"HotelTonight’ı başlattık, çünkü insanların muhteşem bir otel odası rezervasyonu yapmak için daha iyi bir yol aradıklarını biliyorduk ve bu hizmeti dünyanın dört bir yanındaki konuklara sunmak için Airbnb ile güçlerini birleştirmekten heyecan duyuyoruz.  HotelTonight ve Airbnb birlikteyken konuklara daha fazla seçenek sunabilir ve dünyanın en iyi butik ve bağımsız otelleri bu konuklarla bağlantı kurmak için gerçek bir ortak olabilir."

ÖNEMLİ BİR YATIRIM

2010 yılında kurulan HotelTonight, 2017’de gerçekleşen E serisi yatırım turunda 37 milyon dolar yatırım alarak 465 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı. HotelTonight, neredeyse bütün yatırım turlarına katılan Accel ve Battery Ventures’tan toplamda 131 milyon dolar yatırım sermayesi topladı. Girişime erken aşama yatırım yapan diğer yatırımcılar arasında ise Forerunner Ventures ve First Round Capital yer almaktaydı.

Airbnb’nin ise 2017’deki yatırım turunu 1 milyar dolar ile kapatarak 31 milyar dolar değerlemeye ulaştığını hatırlatalım.

Amerika, Avrupa ve Avustralya’daki otellerde indirimler sunan HotelTonight, iş seyahatinde olanlara veya son dakika düzenlemeleri yapmak isteyenlere satılmayan odaları sunabilmek için otellerle ortaklıklar yapıyor.

Bu yeni satın alma ile birlikte Airbnb, kullanıcılarının haftalar veya aylar önceden herhangi bir planlanma yapmadan otel rezervasyonu yapmalarını kolaylaştıracak.

 



Bu Haber 08.03.2019 - 09:12:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.