Ahmet İllez: Rusya pazarı durgunluğu tolere edilebilir seviyelerde

Ahmet İllez: Rusya pazarı durgunluğu tolere edilebilir seviyelerde
Berlin turizm fuarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan turizm duayeni Ahmet İllez, tesisi bir kaç pazara bağlamanın doğru olmadığını söyledi..


Haber: Fulya Omaç - Berlin

Bir dönem Grand Hotel Ontur Çeşme’nin genel müdürlüğünü yapan ve o dönemde Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB) yönetim kurulunda yer alarak, hem Çeşme’nin tanıtımında, hem de birikimleriyle genç otel yöneticilerinin yetişmesinde büyük katkısı olan Antalya Miracle Hotel Genel Müdürü Ahmet İllez, ITB Berlin ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

30 yıldır ITB Berlin ve diğer uluslararası fuarları kesintisiz takip ettiğini anlatan Ahmet İllez, “İleride tarihsel sürece bakıldığında, 2015 sıkıntılı bir yıl olarak sektör kayıtlarına geçecektir. Rusya kaynaklı kayıplar ciddi anlamda kendisini gösteren gerçekler. Avrupa pazarında da bir kayıp var. Ama her ikisi de tolere edilecek boyutta. Kayıp yüzde 6-7’lerde gibi gözüküyor. Basına yansıyan yüzde 70 ön rezervasyon iptalleri ise her bölge için geçerli değil. Bu tür rakamları genellememek lazım. Bazı bölgelerde bu çok daha minimize boyutlarda. Çünkü tesisin geleceğini sadece bir kaç pazara bağlamak yanlış bir politika. Umutsuzluğa kapılmamak gerekir kanaatindeyim. Bundan sonrası için buradaki görüşmeler, örneğin fiyat ayarlamasında insanları bir yerde buluşturacak gibi gözüküyor. Yani tedbirli olmak zorundayız” dedi.

OTELCİ TAVİZDE BULUNACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

Ahmet İllez konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Lara - Kundu bölgesinin pazar payı açısından ülkeler yelpazesi çok geniştir. Bir de bölgenin avantajı çok fazla. Onun için yüzde 6-7 gibi bir kayıp var ama bunlar tolere olacak kayıplar.
Fiyat ayarlamasında ortak bir noktada buluşulacak demiştim. Tur operatörlerinin fiyatların biraz indirilmesiyle ilgili talepleri var. Bu durumda otelci tavizde bulunacak gibi gözüküyor. O da bazı bölgelerdeki yüksek olan fiyatların törpülenmesi anlamına geliyor. Ama iyi satan yerler de yok değil. Hatta biz 2015 Nisan ve Mayıs ayları için ‘Stop Sale’lerimizi (Yerimiz kalmadı, satışımızı durdurduk anlamında) geçtik. Şu an bize onun tepkisi var, 'niye Stop Sale geçtiniz' diyorlar. Bunu takdir edenler de var, eleştirenler de. Stop Sale çekmemizdeki neden early booking, yani erken rezervasyonlar.

İyi early booking sayısı alan, iyi satış yapan oteller vardır. Bizim bölgemizdeki bu oteller belli. Biz de o tarz iyi satış yapan otellerdeniz. Erken rezervasyonların yıldan yıla artmasının nedeni en başta memnuniyet. Bir de pazardan pazara değişir. Önemli olan iyi satabilmek. İyi satabilmenin önceliğinde de iyi olmak, kabul görmek, hizmetinizin iyi olması yatıyor.”


Bu Haber 10.03.2015 - 12:42:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.