Ahmet Bolat'tan THY'nin Rus turist taşıma planına ilişkin açıklama

Ahmet Bolat'tan THY'nin Rus turist taşıma planına ilişkin açıklama

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY'nin Rus turist taşıma planına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle batılı devletlerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya'daki hava yolu şirketleri Türkiye'ye turist taşıyamaz hale geldi.

Sorunu çözmek için Türk Hava Yollarının devreye girdiği ve THY'nin Rus operatörlere blok koltuk sağladığı haberlerine ilişkin açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat kısıtlamalar sebebiyle yeni formüller üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Sabah gazetesine açıklama yapan Ahmet Bolat, şunları söyledi:

"Bu yıl Rusya'dan 6.5-7 milyon turist beklentisi vardı. Savaş nedeniyle elbette bu durum değişti. Ancak Rus turist gelmek istiyor. Bu konuda Turizm Bakanlığı, OFAC, ABD Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler yürütülüyor. Rus operatörlerin charter uçuş yapmalarına izin yok, şu anda THY'nin mülkiyetinde olan uçakların Rus turisti taşımasında ambargo açısından sorun yok.

THY'nin kendisine ait 70 uçağı var. Bu 70 uçakla Rus turisti taşıma formülü gündemde. Bu yolla 3 milyon turist taşınması söz konusu olabilir."



Bu Haber 11.04.2022 - 09:38:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yetersiz uçak sayisi????

    Serdar yanli 11.04.2022 - 12:01

    BU sene iç turizm hareketli olacak rus ve ukrayna operasyonu için ucak yok kimse kimseyi kandırmasın Rusya nin tüm ucakalri için yaptırım kararı verildi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.