Ahmet Aras: Turizmi en iyi yapan destinasyon Bodrum

Ahmet Aras: Turizmi en iyi yapan destinasyon Bodrum
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 50 yıldır ülkede en turizm yapan destinasyonun Bodrum olduğunu söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölge turizmi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bodrum’un tarım, gastronomi ve spor turizmi ile anılması için çalışmalara başladıklarını kaydeden Ahmet Aras, 1,5 milyon olan Bodrum’un turist sayısını 2,5 milyona çıkaracaklarını ifade etti.

Kısa ve orta vadeli hedef 2,5 milyon turist

Tarımla turizmi iç içe geçiren ve spor turizmindeki projelerle önemli atılımlar yapacaklarını ifade eden Ahmet Aras, ‘’1,5 milyona yaklaşan yabancı turist sayışımı kısa ve orta vadede 2,5 milyona çıkararak 1 milyar dolar ek gelir sağlayacağız. Resmi nüfusumuzun 14 katı yabancı turist ağırlayacağız.’’ Şeklinde konuştu.

Butik konaklama kapasitesi arttırılacak

Ekoturizm alanlarında butik konaklama kapasitesini arttıracaklarını söyleyen Aras, köy pansiyonculuğunu teşvik edeceklerini belirtti.  Gastronomi turizmini canlandırmak için lezzet rotaları oluşturacaklarını ifade eden Aras, ‘’Bodrum markalı ürünlerin Türkiye'ye ve dünyaya satış ve pazarlamasını yapacağız. Çiftçinin ve üreticinin turizmden de kazanmasını sağlayacağız. Bu turizm yerel halka toprak ve üretim dışında da iş fırsatları sağlayacak, bölgenin geliri artacak.’’ dedi.



Bu Haber 24.11.2020 - 11:24:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • süleyman küçüktürkücü 25.11.2020 - 04:06

    Mevcut değilde,başkanın hayalleri diyelim,mücadele ederlerse olur ama kaybedilen şans geri gelmez,şuan gözde turizm destinasyonu fethiye,kaş,çeşme.

  • Gökhan tan 24.11.2020 - 12:34

    Başkan bey: Önce denetimindeki otelleri iyi kontrol edin Restaurant ve cafeler de çiftte fiyatı kaldırtın(neyzen Tevfik Cd özellikle) Otopark sorununu çözün Minibus ve otobus sofor terörünü bitirin O zaman turist Bodrum tercih eder.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.